diumenge, 26 d’agost del 2018

EL PEBRE, PETIT RESTAURANT, GRAN CUINA

Establiment: El Pebre, restaurant
17483 Bàscara
Carrer Major, 3
Tfn 972 56 01 32
Preu orientatiu: 25 €
Menú diari: 18 € més begudes
Menú cap de setmana: 25 €

Restaurant El Pebre
4,0 - Cuina de mercat de qualitat, preu económic.

Cuina de mercat, tradicional, productes de proximitat. Local acollidor, petit, atenció molt correcta, propera i preus molt ajustats. Un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Carrer
Espai:
Mitjà (40 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Tènue
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Informal
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
De viva veu
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà



Bàscara és un poble amb uns 1000 habitants situat al nord de Girona, al costat del riu Fluvià, no cal desviar-se gaire de l'autopista (de peatge) per arribar-hi. Al carrer Major està ubicat El Pebre (abans El Pessebre), que va canviar el nom fa poc per no crear confusions amb l'associació El Pessebre de Bàscara.
El local té un parell de graons per  entrar (i el lavabo al primer pis), és de forma rectangular, amb sostre de volta i decoració molt sòbria. Sobre la barra que hi al costat dret hi havia una caixa plena de camagrocs i una plata enorme repleta de tomàquets grossos i roses. La cuina està al fons de la sala.
Vam anar amb uns amics que ja són clients d'allà i sabíem que dinaríem molt bé. En seure a la taula va arribar el Sisco a recitar-nos el menú, cinc plats de primer i uns altres tants més o menys de segon per escollir. Com que era un dia de cada dia, el menú son 18 €, sense beguda i també sense cap suplement en cap plat. Els caps de setmana el preu és de 25 €.
Primers.
Amanida de tomàquet rosa de Girona amb formatge fresc i alfàbrega. Amb el tomàquet a temperatura ambient el sabor és d'aquells que et porten al poble, quan eres petita...
Tots els altres tres es van llençar cap al remenat d'ous amb camagrocs. Jo el vaig tastar i de debò que estava de llepar-se els dits.
Segons.
Un arròs de galeres  molt bo. Un tàrtar de tonyina diferent i molt gustós. Un ànec amb prunes, fet al forn, deliciós. I com que no m'acabava de decidir entre l'ànec o els canelons, doncs vam demanar un plat per compartir entre els quatre. Espectaculars.



Per postres vam sucumbir davant del brownie amb melmelada de taronja, el pastís tatin amb crema de llet i un iogurt de llet de cabra amb fruits vermells.

No vam voler cafè així que el compte, amb una ampolla d'aigua i una altre de vi, més el plat extra de canelons, va ser de 25 € per cap. Difícil un preu més ajustat.
Per acompanyar el dinar vam fer el Cigonyes Negre 2017, D.O. Empordà, un vi sedós que ens agrada força i té molt bona relació qualitat-preu.
Un restaurant amb una cuina propera on fan suquets i calderetes per encàrrec. Cal destacar el pa que serveixen, tan bo i fàcil de sucar que t'acabaràs la cistella sense adonar-te. Una atenció molt acurada per part del Sisco, productes de proximitat ben cuinats, parament de taules amb estovalles, copes Riedel... i preus genials, fan que Bàscara sigui parada obligada a l'Alt Empordà.

4 comentaris:

  1. Bons llocs per aquesta zona.

    En el meu cas poc anava cap el Nord quan vivia a Sabadell, doncs imagina ara que visc a l'altre punta de país. I si li sumes la mandra a conduir, fa que actualment aquesta zona em sembli molt llunyana...

    Però pinta bé el lloc....

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara que estàs al sud ja sé que no "t'agafa de pas" però sempre és bo saber d'aquests llocs per quan s'ha de viatjar.
      Immillorable RQP.

      Salut!

      Elimina
  2. Realment bona la RQP veient el servei, la sala i els plats que vareu demanar.
    Jo si que encara vaig de tant en tant per allà, i em sorprèn la quantitat de bons llocs que hi ha per aquells pobles.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquest està just a l'entrada de l'AP7, així sempre pots estalviar una mica en peatge, veure el paisatge i fer un bon dinar.

      Salut!

      Elimina