diumenge, 1 de juliol del 2018

PATI BLANC, UN OASI A LA VILA DE LLANÇÀ

Establiment: Pati Blanc
17490 Llançà
Carrer de Rafael Estela, 6
Tfn 972 38 08 00
Preu orientatiu: 35 €
Menú diari (de dl. a ds.): 19,50 €

Pati Blanc
4,0 - Bons plats, local fantàstic.

Dos espais exteriors: un amb tapes i platets i un altre com restaurant. Cuina mediterrània basada en la cuisine Minceurmolt bona atenció, preus ajustats. Un 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (60 p) Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Natural
Mobiliari:
Cadires de braços
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès
Francés



LLançà és un bonic municipi del nord de l'Alt Empordà, esquitxat de platges i restaurants, fins i tot amb estrella Michelin (Miramar, quin nom més utilitzat per un restaurant de costa, oi?). A l'interior de la vila es troba una casa amb un ampli pati enjardinat amb lavandes, roses, torretes amb buganvilla, campanetes, cintes... i una alts desmais i  moreres proporcionen ombra a les taules de la zona de la cafeteria. Un espai informal per fer un esmorzar, un gelat per berenar, unes tapes per fer una sopar a la fresca. La recepta de les braves és secreta i he sentit molt bones referències així que les tastaré a la propera visita. Aquest espai obre de Setmana Santa a setembre durant tot el dia.
La zona de restaurant, amb taules rodones, amples, amb estovalles i cadires de braços amb coixins, està coberta per una pèrgola de fusta i de moment obre de juny a setembre però noves idees de reforma podran permetre que estigui obert més mesos a l'any.
La cuina que elaboren està fonamentada en la cuisine Minceur, una variant de la francesa nouvelle cuisine en la que Michel Guérard va començar a reduir el nivell de greixos i mantegues i fer una cuina més sana, saludable, amb productes frescs i potenciant l'ús de verdures i fruites en les elaboracions. La carta és molt atractiva, amb amanides, peixos de la zona i xai de l'Ampordà entre altres productes de proximitat. També hi ha un menú diari (dissabte inclós) per 19,50 €.


Nosaltres vam anar aprofitant que gaudíem el cap de setmana allà amb uns bons amics i ells ja sabien que allà dinaríem molt bé. Vam començar per unes navalles amb oli de llima que estaven espectaculars i una amanida de llamántol, fruites i vinagreta de cítrics.  Molt bona, si he de dir algun però és que pel nom esperava una mica més de llamàntol però la fruita estava tant al seu punt de maduració que no em va molestar gens que em semblés poc a priori.

Per acabar amb els primers un plat que té molt d'èxit, i no m'estranya perquè estava boníssim: verd-taronja. Un sashimi de salmó amb ruca, espàrrecs verds, papaia, remolatxa, pipes de carbassa i boletes i salsa de wasabi. Una combinació de colors i sabors que entra per la vista i és una delícia.
Per plat individual vam fer un llom de bacallà amb salsa a la biscaïna, un corball amb oli i d'all i un rap amb salsa de la casa. Tots amb molt bons segons m'explicaven.



Jo vaig preferir l'espatlla de xai de l'Empordà a baixa temperatura que va resultar molt tendra i saborosa però que m'hagués agradat amb un punt més de torradet per fora.
Tot això amb un D.O. Empordà, és clar, Mas Pòlit.
Per postres tothom va demanar dolç, el mató i codonyat amb reducció de Ratafia, i jo vaig demanar un plat de formatges del país. Ens van convidar a la copeta de vi dolç per acompanyar el mató i una altre de Terres Negres per acompanyar als formatges.

El compte, amb aigua i cafès inclosos va resultar d'uns 36 € per cap. Un preu molt correcte pel global del dinar, en qualitat dels productes, servei i entorn.
Sense dubtes una bona opció per fer un àpat a la vila de Llançà i com que encara ens queda per tastar la zona de tapes i les braves amb la recepta secreta de la salsa, hi haurem de tornar.

4 comentaris:

  1. I amb preu prou ajustat pel que fa a la zona i ara que ja ha començat temporada...

    Bona nota per aquest lloc...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un lloc espectacular. La llàstima és que només obre amb el bon temps, com que tot és un espai obert... El jardí va de gust a qualsevol hora i el que dius, preus molt ajustats.

      Salut!

      Elimina
  2. La terrassa fa goig, i més en aquesta època de l'any... I bons preus per la zona en la que està.

    I el Miramar, és dels estrellats (dels pocs) que penso s'han de conèixer, si és que no han canviat...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara que els nostres amics tenen casa allà segurament més tard o més d'hora caurà el Miramar. :-P

      Salut!

      Elimina