diumenge, 30 de març del 2025

HIU, UNA RESSENYA DE LA MEVA FILLA i EL SEU COMPANY


HIU Restaurant
43850 Cambrils
Av. del Baix Camp, 2, Local 12
tel. 877 07 17 20
Menú degustació: 80 € (beguda no inclosa)
Menú clàssic: 50 € (beguda no inclosa)
Preu orientatiu: 60 €
VEURE a GOOGLE VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
4,0
4,0 - Cuina oberta





Cuina d'autor, actual, amb influències de Tailàndia, Índia i Japó. Fermentats casolans i productes de proximitat. Opcions sense gluten. Local ampli, accessible, molt bona atenció i preus adequats al global. Són 4 estrelles Pepa Pink.
Recomendado Repsol

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (26 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Trona bebè
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
-
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Per a celíacs
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès


El restaurant Hiu està al mig de Cambrils, a l'avinguda del Baix Camp que creua el municipi.
Van obrir el gener del 2023 i ja pel 2024 van aparèixer a la Guia Michelin i està a la Guia Repsol com restaurant recomanat.

Ocupen una cantonada de l'edifici i unes grans finestres li donen molta llum al local.
Es tracta d'un local amb decoració sòbria, cuina vista, entrada accessible a PMR i lavabo adaptat, també n'hi ha dos més.

La carta del Restaurant HIU

La cuina de l'Hiu és una cuina moderna amb moltes influències asiàtiques. Utilitza productes de proximitat, tant de l'hort com del mar i el fonoll de mar n'és un.

Preparen plats amb fermentats casolans com ara el kimchi, el kombutxa, el miso i alguna beguda com la cervesa de gingebre.

A més a més de la carta es pot optar per un dels dos menús predefinits, el curt de 6 plats, (1) postres i petit four; i el llarg, amb 14 plats, (2) postres i petits fours.

Al celler es poden trobar més d'un centenar de referències.

El menú degustació de l'Hiu

Vull avisar que jo no vaig anar a l'Hiu, aquesta ressenya l'estic escrivint amb les indicacions de la meva filla i el seu company que són els que van anar.
És curiós que no els van oferir pa en cap moment, deu ser un menú que no el necessita.
I ara ja passem al relat de com els va anar el dinar.

Per començar
Vam començar amb Croqueta de pollastre satay, un dels mossos que més van agradar i que estava amb el Consomé de rostit i cúrcuma, bé.

El millor de la Coca de sardina fumada amb textures de blat de moro va ser les textures del blat de moro. Al costat la boleta petita és el Bunyol de careta de porc xar siu, massa untuós. Els plats venen amb molts guarniments que no es mengen.

Un fermentat
Cervesa fermentada de gingebre, sense alcohol. Aquesta copa va agradar molt. Al meu gendre li va agradar molt, és un noi cerveser.😅

Trio nipó
Temaki de tàrtar de cecina amb kimchi. Fonoll de mar amb navalla. Koji amb caviar. Aquest últim va ser el que és més va agradar, amb l'arròs dolç per la fermentació i amb gust de fruits secs.




Del mar
Cloïsses Tom Kha Cogombre lacto fermentat, va ser el favorit de l'Àlex, Sípia amb mandonguilles Dim Sum, un plat que no destaca i el Fricandó de galta de tonyina i trompeta de la mort simplement bo.



El Suquet – curri vermell, vel de calamar i gamba blanca un pèl insípid, en canvi, el Llobarro 1 ingredient: amb el seu pil-pil i ous curats va ser un plat espectacular.


Un licor
Licor de curri massaman per fer el canvi de mar a terra. Aquest va tenir les dues opinions: m'agrada, no m'agrada.

De la terra
Van gaudir molt amb la Llengua de vedella massaman, puré de ceba tendra i kale, encara que per la meva filla no tant, la va trobar massa intensa
. Per acabar i netejar la boca abans de les postres el cogombre Bocat Lyo.


Postres
El Granissat de poma i flor de saüc, iogurt i cítrics, boníssim, a excepció del iogurt. Un bon fi amb Gulab Jamun, safrà i pistatxo que va ser un altre dels plats preferits del menú amb una boleta d'una mena de pa de pessic, també amb praliné i galeta de te matxa.



Petits fours
Una Galeta xocolata, la Xocolata francesa de praliné, el Núvol de llet de coco i una  Galeta de gingebre tailandès amb llet de coco van ser un bon tancament de l'àpat.



Begudes
Aquesta parella va beure aigua filtrada, una ampolla de Guímera Camiño Real, D.O. Ribeira Sacra, molt aromàtic, i un cafè per acabar.

El compte
El preu del menú, 80 €, més begudes, uns 95 € per cap. Un preu d'acord amb el global del local de l'àpat, atenció i espai.

Resum de l'Hiu Restaurant

  • Local còmode, ampli, lluminós, accessible.
  • Personal de sala atent.
  • Cuina d'autor amb referències asiàtiques.
  • Preu adequat en global.
  • Reserva a la web.
  • Restaurant Recomanat a la Guia Repsol, i amb presència a la Guia Michelin.
Haurien de revisar la traducció de la web, on diu consomé està traduït com "vaig consumir" o el llobarro, que directament apareix com lubina.
Els plats porten molts adornaments i guarniments que no es mengen, fet que no va acabar d'agradar.
En resum, uns plats sí, uns altres no. Visitat però sense entusiasme per tornar-hi.

diumenge, 23 de març del 2025

INSTINT, VAN CANVIANT...

L'Instint, façana

Instint Restaurant
43850 Cambrils
Carrer de Pau Casals, 39
tel. 643 960 537
Preu orientatiu: 40 €
Menú diari: 19,90 € (beguda no inclosa)
Menú a compartir: 29,90 € (beguda no inclosa)
VEURE a GOOGLE VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
3,5
3,5 - Cuina, atenció





Cuina de mercat actualitzada, plats d'altres cuines del món, local amb terrassa a peu de carrer i al terrat. Local modern, jove, amb molt bona atenció. Són un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (50 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Full plastificat
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Per emportar
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès
Francès

Al Carrer Pau Casals de Cambrils, conegut també com el "carrer de les peixateries", tenim l'Instint Restaurant. Van obrir l'any 2021 i els canvis han sigut notables a la carta, però no a l'atenció, que segueix sent molt bona.

Un local jove, amb decoració actual en negre, fusta, ferro... Una cuina vista, dues plantes, una terrassa a peu de carrer i una altra a la primera planta.

L'Instint ha evolucionat i en aquest temps ha canviat plats de la carta, alguns d'ells els comparteix amb el local del costat, l'arrosseria ROCE. Tenim la ressenya d'un dinar fent clic aquí.

La carta del restaurant Instint

Una carta actual de la qual pots demanar els plats que et vinguin de gust o fer una fórmula d'aperitiu, entrant, un plat clàssic, un altre de brasa o arròs, més postres per 29,90 €.
Alguns plats ja no hi són, i d'altres que havien desaparegut han tornat a la carta. Però és clar, en aquests anys es van adaptant a les peticions del públic.
Entre setmana hi ha un menú amb un aperitiu i un entrant per a cada dues persones, més un plat principal i unes postres per persona per 19,90 €. Les fórmules de menú no inclouen beguda ni pa.

Per postres ofereixen mitja dotzena, incloent-hi l'omnipresent pastís de formatge.

Al celler tenen una petita selecció de vins catalans i d'altres de la península.

El menú diari de l'Instint Restaurant

Vaig anar a dinar amb els meus fills i vam escollir el menú diari.

Aperitius (1 per a cada dues persones)
Adaptant-nos als gustos de tota la taula, braves de l'Instint, patates de full, salsa brava i allioli suau d'all rostit. Hummus de l'Instint, amb sèsam i torradetes a la brasa. Et posem una cullereta perquè és un hummus fluid.

Entrants (1 per a cada dues persones)
La coca de costella Duroc a baixa temperatura amb moniato rostit al forn i demi glacé. Molt bona. El tàrtar de fuet de pagès amb tomàquet, piparres, olives kalamata i sorra d'oli d'oliva.



Principals
Doncs tres de secret ibèric a la brasa confitat a baixa temperatura amb chimichurri i moniato, que va agradar molt. Una sípia a la brasa amb patates forneres i piquillos en puré.


Postres
Per a tothom el pastís d'avellana km 0, nibs de cacau i gelat de vainilla de Tahití. Per a mi el millor del menú, juntament amb la coca de costella.

Begudes
Vam beure aigua filtrada, amb gas i sense, vermut, cervesa, refresc i un cafè per acabar.

El compte
Amb les begudes, sumades al menú, surt a uns 25 € per cap. Un preu correcte per la zona i els plats.

Resum de l'Instint Restaurant

  • Local còmode, actual, amb dues plantes.
  • Personal de sala ràpid.
  • Cuina mediterrània, de mercat.
  • Preu d'acord amb el producte i la zona.
  • Reserva a la web i per tfn.
  • Terrassa a la porta i a la primera planta.
Des que van obrir la carta ha canviat bastant, fins i tot plats desapareguts hi han tornat. La carta s'ha fet més d'aquí, amb més plats mediterranis.

El que resulta curiós és que el menú a compartir sigui amb 5 plats per cadascú i el menú setmanal tingui dos plats a compartir entre dues persones i jo em pregunto, si va una persona tota sola a dinar...

diumenge, 16 de març del 2025

ROCE, ARROSSERIA TAMBÉ PER EMPORTAR


ROCE arrocería
43850 Cambrils
Carrer de Sant Pere, 11
tel. 623 54 69 37
Preu orientatiu: 35 €
Menú dl. a dv.: 19,90 € (beguda no inclosa)
Menú cap de setmana: 29,90 € (beguda no inclosa)
VEURE a GOOGLE VEURE a FACEBOOK VEURE a INSTA VEURE la WEB
3,5
3,5 - Molt bon arròs i atenció





Arrosseria per a menjar al local o emportar cap a casa. Molt bona atenció, menú de diari (no a l'estiu) i de cap de setmana. Preu d'acord amb la zona. Local lluminós. Són un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Amb esglaó
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (30 p)
Terrassa
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Molt lluminós
Mobiliari:
Cadires
Banc
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
A la web
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Per emportar
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès
Francès

El Roce està molt ben ubicat, al carrer de Sant Pere a l'alçada de la Plaça Aragó, un lloc molt de pas pel turisme i que també transitem els cambrilencs.
Van obrir a Cambrils al 2022 i al maig del 2024 van inaugurar el seu local de Salou.

L'espai és molt lluminós, no gaire gran, amb taules baixes i altes que es compensa amb la terrassa que por seure més d'una vintena de persones.
La decoració és senzilla, unes sota plats d'espart (o similar) i res més.

A la cuina es veuen les bateries on fan els arrossos.

La carta del Roce

Més que una carta és un menú amb uns entrants per escollir, un arròs i unes postres. La beguda i el pa es demana i es paga a banda.
Alguns entrants tenen suplement, així com diversos arrossos i postres.

Entre setmana s'ofereixen menys entrants i aquest menú no està disponible a l'estiu, els mesos de més turisme.
El menú de cap de setmana i festius inclou un parell d'entrants més.

La carta de vins és curta però suficient i pots trobar vins d'aquí i d'allà.

Què vam escollir al Roce

Un dinar amb els meus fills el que vam demanar refrescs al principi i vam acabar compartint una ampolla de vi.
Com que alguns del grup vam arribar abans van demanar unes braves per entretenir-se, i una mica de pa.


Entrants
Vam començar amb croquetes de gamba vermella, molt bones, amanida de burrata, cirerols confitats, ruca i pesto, les patates braves del Roce, que estaven un punt justetes de cocció, i unes tacos de pulled pork amb salsa mojo picón, gustosos.




Arrossos
L'arròs de ploma ibèrica acompanyat de pebrots del padró, per a dos, i que estava un puntet pujat de sal per al meu gust. L'altre arròs per a tres, el de magret d'ànec amb foie ratllat. Una delícia d'arròs. Dir que totes dues paelles eren de mida considerable, no et quedes amb ganes d'arròs al Roce.


Postres
Passem al final del menú. Pastís de formatge amb crumble de lotus, carrot cake amb llàgrimes de xocolata blanca i tiramisú del Roce. Molt bons platets per acabar.



Begudes
Vam beure vermut, cervesa, refrescs, un parell de copes de vi i una ampolla de una ampolla d'Anais Muscat, D.O. Penedès, dolcet, encara que no tant dolç com li agrada a la meva filla.

El compte
Amb el cafè va arribar el compte i uns didalets cortesia de la casa. Finalment uns 34 € per cap, molt més que el preu del menú, però també vam prendre moltes begudes.


Resum del Roce Restaurant

  • Local còmode i lluminós, música ambiental dels 80, molt xula.
  • Personal de sala atent, ràpid, simpàtic.
  • Cuina amb bona mà pels arrossos.
  • Preu més o menys d'acord amb la zona.
  • Reserva a la web/tfn.
  • Terrassa, adequada per a PMR, no el lavabo.
És curiós que el menú de dl. a dv. no estigui disponible a l'estiu, cadascú fa el seu agost.