diumenge, 27 de setembre del 2015

TALLER DE CUINA, CUINA FUSIÓ AL FÒRUM DE TARRAGONA

Establiment: Taller de Cuina
43003 Tarragona
Carrer Merceria, 34
Tfn 977 23 94 21
Preu orientatiu: 35€
Menú diari: 16€
Menú arrosos: 28€
Menú Mossegades: 35€ (+15€ maridatge)
Menú Gastronòmic: 50€ (+18€ maridatge)

Taller de Cuina Restaurant - TANCAT des de gener 2016

Cuina mediterrània amb tocs exòtics. Productes de la zona a un local petit, senzill i elegant. Bon celler. Un 4 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Difícil
Espai:
Petit (30 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
De carrer
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins i caves:
De la Terra
Vins i caves:
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español
English

Després de la grata experiència que vam gaudir amb la interpretació del pa amb oli, sal i xocolata que van servir durant els sopars sota els focs 2015, la visita al Taller de Cuina estava al llistat.
És un local petit situat a la cantonada del carrer Merceria de la plaça del Fòrum. És accessible per a discapacitats, però els lavabos no (la tapa del servei de dones balla). També hi ha una peixera i un menjador al fons de l'establiment. La decoració és senzilla i elegant i el menjador té com un llum especial i relaxant. Ens vam trobar molt de gust allà. Si prefereixes estar fora, té terrassa (segons la web el menú porta un suplement).
Dins de l'oferta del diferents menús vam escollir el menú de diari. A la web diu 15,50€, però al restaurant mostrava 16€ (pot ser era Santa Tecla???) Hi ha un menú d'arrosos que fa molt bona fila, i un parell més de degustació al que pots afegir el maridatge de vins que ells et recomanen (per 15€ i 18€, més o menys com si agafessis una ampolla, que si no tens gaire idea de vins pot ser una bona opció).
Un faig un cinc cèntims dels plats que vam tastar després de una Inèdit i unes olives arbequina.
Primers:
Amanida de poma, alvocat i meló, formatge de cabra i la seva vinagreta. Correcte, però em vaig equivocar amb el plat de totes totes, i és que vaig llegir alvocat i perdo el nord!
Trinxat de patata, botifarra, rovell d'ou i foie. El millor plat sense dubtes. Em va deixar tastar-lo el Santi i quan va trencar el rovell els ulls se'm anaven cap al plat. Deliciós.
Cebiche de salmó i ají groc, coriandre i verduretes. El va demanar la meva filla i mig plat m'ho va acabar canviant. Li va agradar molt la carbassa però el salmó el trobava tallat massa gran. Jo també, així que el vaig tallar per a que es suqués una mica més. El coriandre estava en fulles, sense esmicolar. Tot un encert pels que ens agrada aquesta herba en mesura.
Segons:
Filet de porc sobre humus i mantega d'espècies. El porc estava tendre i deliciós. Un bon tros a més a més. L'humus amb la combinació de les espècies no tenia el gust clàssic però estava molt bo igualment. Completat amb bròquil i unes mini setes enoki.
Llom de lluç i samfaina amb anxova. El lluç estava sucós, bo. El que no va trobar l'Elbe a la samfaina va ser l'anxova. Pot ser estava esmicolada.
Arròs al forn de romesco amb musclos i sèpia. Fan servir arròs del Delta de la varietat Carnaroli. Aquesta varietat és les més adient pels risottos i no l'havia tastat mai cuinat d'altre manera. Encara que queden tous, els grans no s'enganxen i conserven el nucli consistent. L'arròs estava exquisit, molt abundant. Tan sols em va sobtar el color negre. Al dir-se arròs de romesco esperava un color més ataronjat.
Postres:
Volíem aquest pa amb oli, sal i xocolata que ens va portar a la infantesa aquella nit sota els focs d'artifici. Era un gelat d'oli, una mousse de xocolate i un pa cruixent amb el toc perfecte de sal. El volíem fora del menú o com fos. Però no hi era... Les cartes canvien amb les temporades...
Es van quedar amb un tiramisú del taller, acompanyat de gelat de vainilla, sense alcohol i poc cafè. Massa suau pel meu gust. Brownie de xocolata negra. Deliciós. Em va agradar moltíssim. Però amb el canvi que vam fer de gelats molt millor. El tiramisú amb el gelat de xocolata i el brownie amb el de vainilla. Iogurt, tàrtar de poma i crema. Que no vaig tastar i que Pedro va dir que bé, que era com llet condensada per sobre del iogurt.
El preu 16€ és més que correcte tant per la qualitat com per la quantitat que ofereixen. Fins i tot el vi que inclou el menú, un Terra Alta jove, de sis mesos, era molt correcte i en una copa de mida grossa. A la carta vam veure plats mediterranis amb ingredients japonesos o del Perú, i fins i tot tenen aguachile. També organitzen sopars maridatge amb els nous vins de temporada o olis interessants.
Ens queda carta per tastar però crec que no m'equivoco si us recomano una visita al TC (Taller de Cuina).

4 comentaris:

  1. Suposo que al ser Sta Tecla, fan menú especial una mica més car.

    També el dia de la Mercè a BCN, molts llocs de menú, canvien el diari per un menú de festa.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Es veia el menú normal de diari. Sembla més que no tenen actualitzada la web.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Intentaré reproduir el trinxat que et van servir. No sembla gaire complicat i la combinació promet. També l'arròs es veu espectacular.
    Bona recomanació aquesta setmana.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El trinxat espectacular. Ja m'explicaràs com et surt.
      Sense dubtes un lloc a tenir en compte en una visita a la Imperial Tarraco.

      Salut!

      Elimina