diumenge, 8 d’octubre del 2017

L'ADELITA, EL PRIMER MEXICÀ DE TARRAGONA

Establiment: L'Adelita gastrobar
43003 Tarragona
Carrer del Còs del Bou, 4
Tfn 977 50 68 55
Preu orientatiu: 15€
Menú diari: 12,60€

L'Adelita
3,5 - Autèntic i econòmic




Cuina mexicana, molt de coriandre, colors i ranxeres de fons. Atenció fantàstica, una mica lents quan està ple, preus econòmics, en cap de setmana imprescindible reservar. Són un 3,5 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (30 p)
Distribució:
Correcta
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Informal
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Curta
Fotos

Vins i caves:
De la Terra
Altres:
Cerveses mexicanes
Combinats
IDIOMES
Català
Castellà




L'Adelita és un modest restaurant que va obrir al gener del 2016 a Tarragona, on no hi havia cap opció de menjar cuina mexicana. (Aprofitant el local d'un bar al carrer de l'Assalt, al costat de la Via de L'imperi Romà i del institut Pons d'Icart) Situats al carrer Còs del Bou, gaire bé a la plaça de la Font*, i decorat amb motius asteques, han creat un espai alegre i acollidor alhora. Els amfitrions, Francisco i Paula, et fan sentir com a casa i ofereixen una cuina casolana, autèntica i a preus molt competitius.
La carta es composa d'uns entrants, "antojitos" que anomenen ells, com els totopos, sincronizadas, quesadillas... i plats més contundents que incloen sopa azteca, pozole, enchiladas, chilaquiles, pollastre amb mole, fajitas, burritos, tacos... i amb opcions vegetarianes també. Per beure no falten les margarites i les cerveses mexicanes que pots beure tal qual o en michelada. Postres amb crema d'elote o fruits com el mango completen l'oferta perquè tinguis un àpat autènticament mexicà, amb ranxeres al fil musical de fons.
Nosaltres hem anat alguna vegada a fer el menú migdia i dir que és molt complet. També hem participat d'alguna de les activitats que organitzen, com el Speak corner que es feien els dimecres al vespre, era molt divertit practicar anglès entre jocs i quesadillas.
Les nostres visites sempre comencen amb totopitos, amb guacamole o amb pollastre, segons ens vagi de gust. M'encanta el formatge que hi posen i el guacamole és fresc, amb el seu punt de picant i sense coriandre en excés, deliciós. El plat està en tres mides a escollir, és perfecte segons comensals o gana.

Després podem fer una enchilada o uns tacos vegetarians o de cochinita pibil. Molt saborosos i de bona mida.




Altre plat que ens agrada són les fajitas de vedella o de pollastre. En qüestió de picant, pots demanar que ajustin el punt al teu llindar.

Per postres una escuma de mojito amb mango està de mort.
El compte, molt econòmic, per un sopar de tres persones amb cervesa pot sortir per uns 13€ per cap, (en aquest compte les begudes estan a banda) Al migdia pot ser que gastis més, perquè tots mengem més al migdia, però tens el menú diari per 12,60€ així que la teva butxaca no patirà gens.
Defectes de l'Adelita?: que llencen coriandre als plats "como si no costara" i jo sempre he d'avisar, i de vegades s'obliden... 😓 i que quan està ple el local van una mica lents. Però això es veu compensat amb els plats tan saborosos i el bon tracte als seus clients. Ja saps, wey, una michelada, unos tacos i a gaudir!!!!

* Canvi d'ubicació a l'estiu del 2018.

4 comentaris:

  1. Es veu prou bé.... i tot i que soc poc ceniexedor/fan de la cuina mexicana, aquesta darrera edició del sopar de tapes a Móra la Nova, amb la Marta, vam dissenyar unes fajitas farcides d'una especie de pulled porc, que van ser l'èxit de la nit i un "fracàs" per nosaltres, doncs no vam calcular bé l'abast de la festa i just una hora despés de l'inici, ja ho havíem venut tot... I he de reconéixer, que els 2 o 3 que vaig reservar-me, estaven de mort....

    I em fa gràcia tastar aquest que dius....

    ResponElimina
    Respostes
    1. La propera setmana publicaré l'altre mexicà que va obrir al maig. Una altra lliga (els del AQ son socis), el compte el doble... Ja ho llegiràs la propera setmana :-)

      Salut!

      Elimina
  2. ...que llencen coriandre als plats "como si no costara"... :-))) Comparteixo el teu rebuig a aquest ingredient que s'apropien del protagonisme de qualsevol plat (encara que sigui picant com un dimoni...). No és una cuina que m'atregui especialment, però com a la meva filla li encanta, de tant en tant algún cau amb millor o pitjor resultat (a Barcelona està sembrat...).

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que en català no tenim aquesta expressió castellana i dir "a dojo" quedava molt seriós. :-)
      Doncs aquí tens opció vegetariana. :-) Estem molt contents aquí en Tarragona, ara en tenim dos mexicans, ara que l'altre és molt diferent.

      Salut!

      Elimina