diumenge, 23 de juliol del 2017

CASA BALCELLS, A LES PORTES DE LA CATEDRAL DE TARRAGONA

Establiment: Casa Balcells
43003 Tarragona
Pla de la Seu, 5
Tfn 977 89 52 65
Preu orientatiu: 25€
Menú diari: 15€

Restaurant Casa Balcells
4,0 - Un lloc amb detalls per recordar



Una carta un pic eclèctica, cuina mediterrània i algun plat tex-mex. Ubicació privilegiada amb una terrassa a les portes de la catedral. Atenció ràpida i molt atenta, preus correctes. 
Un 4 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Zona vianants
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Bancs
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica

Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Copes
IDIOMES
Català
Castellà
Anglès



La Casa Balcells és un casal gòtic situat just a les portes de la catedral de Tarragona. Actualment és d'ús residencial així que només es pot admirar per fora. El restaurant, obert al mes de juny, ocupa part de l'ala esquerra de l'edifici i ha estat decorat amb un mobiliari en tons clars integrant els murs de pedra de forma molt harmoniosa. És molt lluminós i còmode, encara que el sistema de aire condicionat va un pèl justet per les poques taules de la planta baixa. A la primera planta hi ha un altre menjador però quan jo vaig anar estava encara sense obrir. Les altres vegades que hi he anat he estat a la terrassa, que es ampla i fresqueta.
La carta ofereix diversos plats de cuina mediterrània com amanides, braves, croquetes, pop a la gallega, hummus; opcions d'embotits i formatges, plats diferents com guacamole amb nachos, quesadillas.... Com plats de carn i peix ara predominen els carpaccios, tàrtars i cebiches, suposo que a l'hivern canviaran a plats més calentets. Algún plat com suggeriment fora de carta i mitja dotzena de postres completen l'oferta gastronòmica.
El menú diari són 15 € amb tres primers  i tres segons per escollir, postres i beguda. El que dia que vam anar nosaltres vam prendre gaspatxo (pots repetir si et ve de gust), i un arròs amb calamars i bolets que estava molt bo. Inclou postres i begudes.
En altres ocasions hem fet tapes i he de dir que les braves estan molt bones, i que el pop no és aquell a la brasa, darrerament omnipresent als restaurants, aquí és a la gallega, presentat al seu estil, molt bo i correcte de cocció.

També tenim algun suggeriment fora de carta que el cambrer descriu de viva veu incloent informació sobre quantitat i preu. Molt bé per a no tenir sorpreses a l'hora de pagar el compte. L'altre dia van ser unes
navalles a la planxa que vam resultar fantàstiques i que vam acompanyar amb unes albergínies amb mel que em vam agradar força, encara que el Santi hagués preferit els talls més gruixuts, amb més sabor d'albergínia.

També vam animar-nos a tastar les
croquetes de pernil, molt bones també i per canviar una mica vam demanar el guacamole, que tenia un puntet picant i que  va aportar al sopar aquest frescor que tots busquem a l'estiu.

Per acabar vam compatir un
pa amb oli, sal i xocolata. En comptes de portar pa portava una mena de pa torrat o galeta dolça i amb fruits secs. No ens va fer gaire el pes i vam demanar pa. Amb el pa en llesques i torrat que van portar-nos el vam trobar deliciós.

Afegim uns cafès i el compte no va pujar gaire més de 20 € per cap.
Un local nou amb detallets que agraden, personal molt atent, ubicats en un lloc privilegiat i amb preus correctes, bé, menys el vermut, que el serveixen en minigots 😋 De moment, amb nosaltres han guanyat un parell de clients.

4 comentaris:

  1. El preu es veu bé i l'entorn val la pena.

    Una bona opció per sopar informal a Tarragona.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, només fa un mes que han obert i sempre es veu moviment. De moment agrada, esperem que l'hivern faci una carta atractiva i obri el menjador de dalt.
      Aquest va al llistat tarragoní comú del teu bloc. :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Bon detall el de cantar el preu dels suggeriments. En pocs llocs ho fan i això el converteix automàticament en recomanable. M'encanta la patata xafada al pop a la gallega. Amb un bon oli i sal gruixuda de qualitat, el converteixen en un plat de 10.

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquí és un bon oli d'arbequina!
      Detallets com el licor d'arròs, invitació de la casa, portat en la petita ampolla; plat amb "posa-tassa" en el cafè que indica que és descafeïnat i altres detalls et fan sentir molt a gust en aquest lloc. El dir el preus dels suggeriments cantats és molt bona idea. Un local a visitar quan vinguis per aquí.

      Salut!

      Elimina