diumenge, 5 de març del 2017

DEGVSTA, SOPARS ROMÀNTICS A LA TERRASSETA

Establiment: DEGVSTA restaurant
43003 Tarragona
Carrer dels Cavallers, 6
Tfn 977 25 24 28
Preu orientatiu: 40€
Menú diari: 16€ + IVA (amb aigua)
Menú de grup: 35 i 42€ 

Degvsta

Cuina mediterrània, productes de temporada, local amb diferents sales, molt bona atenció, extens celler, preus pujadets. Justet arriba a les 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Esglaons
Aparcament:
Difícil
Espai:
Mitjà (60p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
Un sol servei
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica

Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Celebracions
IDIOMES
Català
Castellà



El Degvsta està situat a la Part Alta de Tarragona, en un edifici històric amb una construcció de sales compartimentades de forma que la distribució del restaurant facilita les reunions d'amics i els àpats en grup. La planta baixa és un espai per fer copes, xerrades o descansar una estona. Al primer pis està la cuina, el lavabo (només un i petit), i el menjador, a més a més hi ha tres zones privades per 6, 12 i 14 persones. Molt curiosa la sala que hi ha sobre el pou d'aigua amb el terra de vidre, no apta per a persones que pateixen vertigen. La terrassa és encisadora i amb el bon temps és molt difícil de trobar lloc, només té 5 taules, de un màxim de 6 persones cadascuna. Vam anar a fer el menú migdia (16€ + IVA + vi; només inclou aigua) que constava de 4 plats a escollir amb opcions de pasta i verdures com entrants i peix i carn de segons. El vaig trobar una mica limitat amb els segons plats amb el braó cuit i la botifarra, però es clar, sempre pots dinar a la carta. La pots trobar a la web del restaurant, amb els preus sense IVA.
Entrants:
Pasta amb crema de porros al vi blanc i safrà. Uns macarrons amb una suau crema de porros. Un plat senzill amb bon resultat. No hi ha foto perquè tothom sap com és un plat de macarrons.
Sopa de ceba amb torrada gratinada amb formatge parmesà. La vaig trobar un punt àcida amb molta ceba. El formatge li donava un punt de cremós però no em va acabar de convèncer.
Segons:
Llenguado a la meunière, un plat que es veu poc a les cartes i que aquí feia bona pinta però que no vaig tastar. Prou petit era ja com per agafar un tros del plat de ningú. L'altra opció de peix era l'orada.
Dins dels plats de carns hi havia botifarra o braó cuit. Jo vaig fer el braó cuit amb Parmentier de patata i tòfona amb salsa de vedella. Presentat en forma de caneló on el braó embolicava el puré de patata. No el vaig trobar res espectacular ni destacable.
Torrada de llonganissa amb tomàquet i ceba escalivada. Una botifarra esparracada molt bonica sobre el plat de pissarra de moda.
Per postres teníem, entre altres opcions, macedònia de fruites de temporada i un cremós de xocolata i avellana.
Tot això amb un vi DO Montsant, el Brunus, que millora quan porta una estoneta en la copa. El compte finalment, amb IVA i vi va ser de uns 24€ per cap.

Ja havíem estat aquí altres vegades fent el menú diari al sortir de la feina algun divendres. A la foto es veu pasta amb pernil, crema d'espàrrecs, llom de bonítol encebat, gall d'indi amb timbal de patates i fricandó.
Una cuina sense complicacions, amb productes de temporada i racions justes. L'atenció és molt bona i el local molt bonic. Si entens de vins pot ser et faci gràcia atansar-te al celler a escollir l'ampolla per fer l'àpat.

4 comentaris:

  1. I jo q volia veure els macarrons....!!!

    Com que vinc poc per Tarragona, la meva llista ha de ser limitada i per tant aquest no passa a la llista :)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe, els macarrons els tens més abaix a una altra foto.
      Un lloc correcte però només repeteixo quan a la feina diuen d'anar-hi, jo mai el proposaria com a primera opció, per menys de 24€ tens menús de diari a Tarragona mes complets. Juguem al 1,2,3? Per exemple, el Llagut. :-D

      Salut!

      Elimina
  2. Doncs si l'amic Ricard que té seu permanent per aquelles terres, va poc per Tarragona, imagina jo que no sé ni el temps que fa que no trepitjo aquesta ciutat... I amb els que has anat posant al teu web i que he anotat, penso que ja tinc suficients llocs per visitar amb garanties...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Serà que baixes perquè no vols. Estic segura que el Ricard t'ha dit de visitar el sud en més d'una ocasió, i si vols venir a visitar Tarragona, aquí està la Pepa per fer-te un tour! :-DD

      Salut!

      Elimina