diumenge, 5 de juny del 2016

XdF, 4 VEGADES GUANYADOR DEL TARRAGONA DE TAPES A LA ZONA CENTRE

Establiment: Xamfrà del Fòrum
43001 Tarragona
Carrer Lleida, 17
Tfn 977 247 116
Preu orientatiu: 30€
Menú diari: 16,36€ + IVA
Menú cap de setmana: 20,50€ + IVA+beguda (plats amb suplements)
TANCAT al gener de 2018
Xamfrà del Fòrum

Cuina mediterrània amb tocs de fusió. Decoració minimalista, atenció correcta, no hi ha carta, és menú amb suplements. Un 3 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (70 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Penja-robes
Cadires nens
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:

IDIOMES
Català
Español


La ubicació del Xamfrà del Fòrum és privilegiada, sempre i quan seguis a la planta superior i al costat de la finestra, si no les vistes al Fòrum de la Colònia es canviaran per una paret blanca o de fusta. La decoració es minimalista.
L'atenció es correcta, com la decoració, no existeixen guarniments superflus. I la carta, doncs tampoc existeix. Es tracta d'un menú, de diari o de cap de setmana. Aquí ja apareixen guarniments en forma de suplements de 1,5€, 4€, etc, fins arribar als 6€. Entenc que un entrecot no costa el mateix que un secret ibèric, però no m'agrada això del menú amb suplements. Si els comptes no surten, es pot oferir al client dos menús diferents, o deixar a la carta el plat que fa el balanç negatiu. Això dels "menús amb suplements" ho veig com un ham per a que el client entri i després es com dinar a la carta. Nosaltres vam anar pensant en el menú de cap de setmana a 20€, begudes a banda, i després resulta que era 20,50+IVA més suplements, total 30€ per cap, una quantitat de lo més normal a pagar per un dinar, però no quan tens la idea del "menú 20€".
D'aquest menú amb 8 primers, 4 segons de carn, 4 de peix i 6 postres vam escollir sense mirar si tenien suplement o no. Ja estàs dins i si un plat et va de gust no mires 4€ més o menys. El vi que vam demanar, amb aigua i cervesa sense alcohol (que venia la recent mami Maria Eugenia) va ser el Primícia, D.O. Terra Alta, que està al llistat de 8-10 "vins recomanats" que apareix sota els plats del menú. Desconec si hi ha alguna altra carta de vins.
Els plats, noms llarguíssims que copiaré (sense faltes d'ortografia).
Pimers:
Amanida de formatge, vinagreta de nabius, maduixes, pinya, fruits secs, mostassa i mel. Poc més que afegir al nom del plat, si de cas, la foto, però ni cal.
Cargols de Lleida (de Can Prim) a la llauna. Sóc una ignorant en el tema cargols, com d'altres, per que no m'agraden. Ni el turc, ni el gros gris, ni el del bosc, cap tipus. El Santi no va quedar satisfet amb aquest plat de cargols. No hi ha res com veure'ls a la llauna en comptes de en un plat.
Coulant de pop de roca D.O. Galícia amb parmentier de patata ratte, botifarra blanca i negra i "pimentón de la Vera", (+2€). Un plat cremós i saborós. La patata boníssima i el pop una mica escàs.
Esqueixada de llom de bacallà de Islàndia amb olivada i ceba morada. No el vaig tastar però el Pedro va dir que estava bo.
Segons:
Espatlla de xai de llet, D.O. Segovia, farcida d'albergínia i pebrot a la brasa amb patates D.O. Prades. Un plat molt bo guarnit amb canyella en pols. Molt aromàtic.
Abanico ibèric extra de gla (Guijuelo) a la brasa amb patates i salsa de steak XdF. Però no quedava i van avisar que portarien secret. La Maria Eugenia se'l va menjar de gust.
Entrecot (cube roll) de vedella dels Pirineus, Pallars Jussà, (350 g aprox) a la brasa, (+6€). Correcte de punt. Quan la carn és bona no cal gaire elaboració.
Postres:
Arròs amb llet i gelat de llet merengada. Perfecte per una mare que està alletant. Púding XdF amb toffee. Bé.
Financier d'avellanes de Riudoms amb ganache de xocolata i crema anglesa, (+3,50€) Un pa de pessic amb ametlles bastant bo. Crep de crema catalana cremada i crema d'ametlles crues, (+1,50€)
El menjador resulta una mica fred, i desprès de l'èxit que tenen les tapes preparades al XdF a les darreres edicions on acostumen a guanyar o quedar finalistes esperava alguna cosa més. Va ser un dinar com una mica: sí però...

5 comentaris:

  1. Les fotos pinten bé, però no et veig molt entusiasmada.... Ja em diràs si el posem a la llista en comú.

    Jo ara amb el bon temps, hi faré aportacions. El meu públic al ser més de BCN, només llegeix platja quan arriba el bon temps... :)

    Salut!!

    ResponElimina
  2. Pse, no sé. Té el seu públic però jo el vaig trobar molt impersonal i menys elaborat del que esperava per les tapes que han anat presentant els 4 darrers Tarragona de Tapes (amb la Moritz).
    I les faltes d'ortografia són sorprenents. Fins i tot en anglès "steack", en espanyol "arandanos", en català "butifarra, glà, mújol..." Sí, jo també faig faltes però una carta que menys que passar-la per un corrector, oi?

    Deixem l'espai per un altre més interessant.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Poc més a afegir després de llegir els teus comentaris i conclusions... :-)

    Això dels menús de migdia amb suplement, jo crec que té la seva raó de ser. Així, poden fixar un preu de sortida mínim, i que després la gent s'estimi més altres plats amb suplement, ja és un tema de saber valorar si la diferència compensa...

    No l'anotarem aquest, oi?

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, jo no dicto sentències però pel meu gust trobo que por 30€ hi ha millors llocs a Tarragona. Ara, si voleu tastar-lo, pot ser tingueu una altra percepció :-)

      Ho del menú migdia amb suplements és un fet que sembla com per fer la crida al client, una vegada dins sempre et van de gust altres plats :-DDD

      Salut!

      Elimina
  4. No, no... no anotat. La Pepa ja diu que no i ja es veia venir...:)

    ResponElimina