diumenge, 3 d’abril del 2016

SEMPRONIANA, ECLECTICISME A L'EIXAMPLE

Establiment: Semproniana
08036 Barcelona
Carrer del Roselló, 148
Tfn 934 531 820
Preu orientatiu: 35€
Menú diari: 15,75€

Semproniana

Cuina catalana de mercat amb plats amb punts de fusió. Tallers i activitats, molt bona atenció i celler impressionant. Un 4 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Gran (70 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Cadires nens
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tríptic
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Tallers i activitats
IDIOMES
Català



Un local eclèctic tant en decoració com clientela. Hi taules de diferent formes, mides i colors. Cadires de tots els estils, des d'una cadira francesa (de qualsevol rei Luis) fins a una rústica de fusta o seient de boga. Papers a unes parets i pintura en unes altres. Taules amb families, amb parelles, amb jubilats... Semproniana agrada a tothom i això deu ser perquè el seu eclecticisme també queda reflectit a la carta on pots trobar una pasta amb verdures i llagostins o una llauna de musclos amb maracujà. Per suposat també tens diferents menús per escollir com el pic-nic (cistella, plats de barbacoa i cervesa), el del 20€, el sopars a preu d'edat (fins als 30 anys, pagues per sopar la teva edat) i per descomptat una carta (IVA no inclòs) on la major part dels plats s'ofereixen en tres mides (S, M, XL) i així pots decidir si fer un tast, menjar tu sol o compartir. Si vas al Semproniana en un dia laboral hi ha un menú diari amb 4 o 5 primers i sengles segons per escollir i fins i tot amb opció de menjar-lo allà o emportar-te'l.
A més a més, a la seva web també podeu informar-vos dels tallers de cuina per a nens, adolescents, grups, empreses... Un local en el que l'Ada Parellada ha estat posant il·lusions i invertint temps des de finals de 1993.
Vam anar sense una idea fixa del que menjaríem i com que volíem tastar diferents plats vam optar per la mida petita dels plats. Ens va costar decidir el vi, el celler és impressionant en mida, en carta, en varietat i en preus. Pots trobar vins des de 12 fins a més de 1000€. La nostra tria va ser un Senglar, D.O. Empordà, un vi criança en bótes de roure francès i vi jove, inusual barreja en vins negres i amb bon resultat.

Llauna de tiradito de sorell amb matò, mida S. Impressionant el punt que aporta el mató al peix (tiradito es una forma de macerar peix). Una llauneta que ens va agradar i sorprendre molt gratament.
Guisadet del ganxet amb foie i sofregit, mida S. Boníssim també. Un plat que pots demanar en qualsevol mida. La idea d'afegir foie a unes mongetes és molt d'agrair pels que seiem davant del plat.
Arròs del venere amb formatge Maó, mida S. És tracta d'un arròs negre amb antioxidants, vitamina E, ferro i fòsfor. Té un regust a fruits secs i ens va agradar moltíssim. Intentaré cuinar-lo a casa.
Pasta fresca amb verdures i llagostins, mida S. I ja anàvem pel nostre quart plat petit. Pensàvem que ens quedaríem amb gana però no. La pasta molt bona també, destacar els llagostins cuits al punt.
Canelons d'ànec, crec recordar que estaven fora de carta i de mida M. No van ser el millor plat del dinar, segons el meu parer, però molt bons. La ceba en chips per sobra en lloc del clàssic formatge estava bé.
Costellam de porc agredolç a la catalana, mida MAmb una melositat i tendresa que demostrava les hores de cuinat al forn a baixa temperatura. El punt oriental de la salsa agredolç perfecte i l'acompanyament de la crema de patata i els pebrots una delícia. Ja estàvem tips però vam acabar amb tot el plat.
Per postres vam fer un pa de pessic amb escuma de iogurt. Tendre i tant bo que a la fi també ens els vam cruspir.
Un cafè i el compte total va ser uns 76€. Un lloc més que recomanable per fer qualsevol àpat i si t'agrada el món culinari, fer alguna de les activitats i tallers que organitzen per a totes les edats.

4 comentaris:

  1. Tal com et deia a Facebook, mira que fa anys que es manté igual... Ja anava molt al principi del principi, quan treballava a Roselló... I ara deu fer com 3 anys que no vaig, però sempre bé...

    Hi ha molta nissaga allà... Filla de la Fonda Europa... res a veure amb projectes amateurs que tots patim avui en dia...

    ResponElimina
  2. Es veu professionalitat als plats i a la sala. Porten els fogons a la sang, una cuina amb vocació que es reflecteix a taula. Em va agradar força.

    Salut!

    ResponElimina
  3. És un dels que tinc amb més antiguitat a la llista de pendents, però no sé per quin motiu sempre m'ha fet com una mica de mandra anar. Amb el que escrius, potser li donaré aviat una oportunitat. M'ha fet gràcia lo del "menú d'edat", sempre que no ho facin per majors de 30 anys... :-)

    Salutacions!!

    ResponElimina
  4. No home! menú edat és pels joves de carn, els d'esperit hem de pagar el que toca. :-)

    Si t'animes a anar amb l'expert en vins segur que trobareu alguna cosa interessant. I ja us llegiré.

    Salut!

    ResponElimina