diumenge, 17 de gener del 2016

ALMA ARGENTINA, PARRILLA CRIOLLA A LA COSTA DAURADA

Establiment: Alma Argentina Restaurante Parrilla
43840 Salou
Via Augusta, 17
Tfn 977 35 29 43
Preu orientatiu: 32€
Menú Alma:19,95€
Menú setmanal: 11,95€

Alma Argentina Restaurante Parrilla

Per una graellada de carn, "empanadas argentinas" i altres plats criollos. Menús tancats a preus atractius, local clàssic, molt bona atenció. També hi ha terrassa. Un 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Zona Blava
Espai:
Gran (60p)
Terrassa
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
-
Assecador_mans:
-
Canviador:
-
Extres:
-
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins i caves:
-
Altres:
-
IDIOMES
Català
Español


El propietaris tenían una carnisseria a Tarragona on els meus amics argentins compraven talls de vedella i xoriços criollos quan feien "un asado". Ara han canviat la carnisseria pel restaurant i al novembre del 2015 han obert aquest local a Salou.
Bé, de fet el local no es nou, la decoració i el mobiliari és d'estil castellà, clàssic, una mica "viejuno", amb algún punt "de modernitat" amb estovalles de camí i plats grosos. Una barreja una mica estranya.
L'oferta gastronòmica consta d'un menú pels dies laborables per 11,95€ amb 4 plats per escollir, i un més amb suplement; i un altre menú per tots els dies de la setmana, amb un plat de diversos entrants i un segon per escollir; i una carta que oscila els 30€ per persona. Els menús inclouen beguda, pa i postres.
L'atenció és bona, molt correcta, així com el temps d'espera entre plat i plat. Nosaltres, en aquesta ocasió 5 persones, vam escollir un menú Alma per a dos i la resta plats de carta.
Menú Alma
Vittel tonne, carpaccio de ternera, matambre, empanada criolla. Un combinat per a que facis un tast de clàssics plats argentins. Molt bons tots, una mica suau la salsa del vittel.
Graellada: que porta uns talls de entranya, vacío, xoriço criollo, pollastre desossat, lletons de vedella i verdures.
Plats de carta
Empanada, molt bona, amb farcit de verdures i carn i cuita al forn. Vam demanar 4 per compartir entre tots.
Amanida de mozzarella i tomàquet. Bon formatge, ens sobrava l'enciam pero no pasa res.
Carpaccio de vedella. Un dels plats preferits de la meva filla, el menja molt sovint també a casa. Aquest estava ben tallat i a temperatura ambient, quan està molt fred no es pot assaborir i aquest estava molt bé.
Entraña, brinça en català, que és la part de la panxa, amb dues pells, és una carn molt tendra i gustosa. També hi ha una "falsa entranya" una mica més seca, en realitat és la falda.
Bife argentino. Un bistec que semblava filet de pobre. Molt tendra en tot cas. (Quan s'agafa la primera part de l'agulla és tan bona com el filet) Però no podria dir quin tipus de "bife" era, la peça no era per a mi.
Aquestos plats venen acompanyats de patates fregides i sobre una graella amb brases, menys de les que jo hi posaria per mantenir la carn calenta mes temps.
Per postres vam menjar la toronja al Porto amb canyella que estava inclosa al menú Alma, un flam mixto, un culant amb gelat i un trio de postres que porta un tall de tiramisú, un flam i un panqueque amb dolç de llet.



Tot això amb vi de la casa, aigua i cervesa i un cafè va resultar a uns 32€ per comensal a la carta. Els del menú Alma ja se sabia que serien 19,90€.
Una relació qualitat preu correcte per fer una graellada carnívora.

6 comentaris:

  1. Doncs jo sempre havia pensat que tant el carpaccio com el vitello tonnato, eren plats italians... I aquí veig que els serveixen com argentins.

    I que bona és la brinça si és de qualitat.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que a Argentina hi han molta gent d'origen italià, més que espanyola, i els natius vam adoptar i adaptar aquestos plats i altres, fins i tot tenen un dia del mes pels nyoquis. Les pizzes argentinas també tenen la seva pròpia versió, amb una massa més regruixada, hi ha a qui li agraden més.

      Salut!

      Elimina
  2. Prou bé no?.. I la graellada ja m'ha provocat salivera... :)

    Per cert... ara fa no masses dies, vam provar un lloc a Cambrils que desconeixia... La pizzeria da gennaro al carrer de Pau Casals. Mai m'havia fixat en el lloc i de fora és molt poc "cridaner". I com per gener tot està tancat per vacances, vam entrar i molt bé com pizzeria i amb molt bon producte... No sé si l'acabaré publicant, però s'ho mereixeria...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bé. Al costat del Pati, el deuen haver obert fa un any. Hi havia una botiga de cafè, crec.
      Pot ser no sigui de l'estil que acostumes a publicar però si ho fan bé, per què no?

      Salut!

      Elimina
  3. Hola Pepa:
    Moltes gràcies per la teva informe, realment ens ha sorprès gratament haver-ho llegit. Esperem que hagis gaudit de la teva visita al nostre restaurant. Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a vosotros por tratarnos tan bien. Y nos olvidamos de la bandeja con la carne que nos sobró!!! :-)

      Cuando nos apetezca una parrillada nos acordaremos de vuestra casa, seguro!

      Salut!

      Elimina