diumenge, 12 de juliol del 2015

LAS MIL Y UNA, HAMBURGUESES IMPOSSIBLES

Establiment: Las Mil y Una
43480 Vila-seca
Carrer Ausiàs Marc, 4
Tfn 629 21 13 48
Preu orientatiu: 20€
Las Mil y Una

Hamburgueseria Gourmet (??). Una carta que crea expectatives que no es reflecteixen al plat. Local impersonal. Atenció amable i simpàtica. Preus elevats. Per a mi és 1 estrella Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Fàcil
Espai:
Mitjà (40 p)
Terrassa
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Correcta
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Correcte
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Cartró
Vins i caves:
No la vaig veure

IDIOMES
Español



El local és com una cafeteria i han penjat un parell de fanalets i un parell de quadres per donar-li el toc oriental que suggereix el nom de l'establiment. El vaig trobar fred, totalment impersonal. L'atenció va ser molt amable i pacient en tot moment, clar que la carta era llarga, al menys hi havia una vintena d'hamburgueses i com eren els únics clients de la sala, no hi havia pressa. A més a més des de cuina confien tant en les seves creacions que tan sols pots eliminar un ingredient de l'hamburguesa escollida, així que has de tenir clar què demanes.
Vaig trobar el preus una mica pujats però amb noms atractius com foie, formatges diversos, sals diverses, salses de fruits vermells, gelat de Porto, vedella Black Angus... Com que l'hamburguesa va sola al plat, vam demanar unes patates a les quatre salses: las mil y una, allioli rosa, del xef i romesco. Les patates tenien un color inusual, no estaven gaire bones, i hi havia de totes les mides, sota la primera capa eren molt molt petites. El romesco sense sabor de fruits secs, amb predomini del pebre vermell. La resta de salses decebedores.
Cheesfoie. Black Angus amb 40 g de foie, formatge de cabra, xarop d'auró, sal a la mandarina i pa rodó petit. Massa gran tot i cuinat sense sal. La meva filla la va trobar pesada d'acabar.
La Mil y tres, una bestiesa que va demanar el meu fill, i que li va costar acabar perquè no estava tan bona com pensava. Es pot demanar amb Black Angus o Suprema de vaca, i aquesta és la que el cambrer li va aconsellar, encara que al compte diu Black Angus. Triple de formatge, triple de bacó, doble de carn i ou ferrat. L'aspecte de la carn no la fa apetible, amb part del formatge cremat...
Popeye Angus. Espinacs amb nous, pernil salat i camembert. Tot sense sal. Vaig comprovar que els espinacs amb pinyons m'agraden més. El pernil era tendre, tallat amb màquina. El camembert excessiu, no el vaig poder acabar...  Al plat hi havia sal de color negre (no m'atreveixo a dir sal negre perquè eren escates petites, no brillaven i no vaig notar el sabor del sofre) La carn massa molta, estava molt compactada, pot ser està feta amb un motlle i està massa pressionada.
No vam demanar postres. Esperava molt més i vaig trobar una carta amb combinacions sense sentit com pebrot vermell amb sobrassada, provolone amb curry,  o hamburgueses de Black Angus coronades amb salmó, o gambes amb allioli, o gelat de Porto... També esperava una carn feta a la graella, si no de carbó, al menys de gas, però no. I massa gran tot. No sempre "més és millor".
I per arrodonir, quan em porten el compte, els preus de la carta eren sense IVA. Si em semblava descompensat el preu segons anava menjat, al pagar ja ni us explico.
Sensació final: he gastat diners i he guanyat colesterol sense gaudir.

4 comentaris:

  1. Amb lo fàcil que és fer hamburgueses bones i sense tantes complicacions.... Passa una mica com els gin-tònics, que vinga complicar-ho.....

    Amb lo que a mi m'agraden les coses simples... I m'emprenya el complicar per complicar... o per donar la impressió de q és espacial, a casa no ho pots fer i clatellada....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això dels gins-tònics de vegades és veu ridícul, amb el cogombre, el pebre, la marca de la tònica... jo amb un Havana 7 amb Coca-cola ho tinc fàcil, encara que de vegades he d'avisar que en copa baló NO, SI US PLAU!!!

      A casa m'he fet hamburgueses més bones que les d'aquest local, i a la graella. Fàcil.

      Salut!

      Elimina
  2. Sembla senzill fer hamburgueses més bones que les que es veuen a les fotografies, no? Jo no en faig gaires a casa per mandra, però quan m'he posat et puc garantir que poques les han superat.

    I lo dels gintònics, totalment d'acord, i això que soc dels que han provat la majoria de ginebres i tòniques que han sortit al mercat els darrers anys. Però ara amb un de Seagram's amb Schweppes, soc més que feliç...

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mai he sigut de gin-tònic i no em deixaré arrossegar per modes. :-)

      Dolentes i rares: hamburguesa amb gelat de Porto, sembla una "guarrindongada" del David de Jorge. No sóc prou valent per a tastar-la.

      Salut!

      Elimina