diumenge, 24 de maig del 2015

SPRIZ, DES DE 1990 FENT CUINA ITALIANA

Establiment: Spriz
08860 Castelldefels
Passeig Marítim, 44-46
Tfn 931 27 15 04
Preu orientatiu: 30-40€

Spriz, Italian Ristorante

Pasta en diferents versions, amanides, carns, pizzes, postres... Bona qualitat, terrassa, tracte meravellós i un zona lounge bar per prendre còctels.  Són quatre estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Fàcil
Espai:
Gran
(100 p)
Terrassa
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Sofà
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Aire automàtic
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins:
De la Terra
D'altres terres
Cerveses
Còctels
IDIOMES
Català
Español
Italiano



L'altre diumenge estàvem pel Baix Llobregat i no ens venia de gust dinar a Barcelona així que vam tirar cap a Castelldefels. Vam reservar taula al Spriz i menys mal que ho varem fer, just davant nosaltres una parella intentava dinar i els hi van dir que no quedava res.
El local és molt bonic, línies rectes, lluminós, amb sofàs per fer una copa o esperar taula. Està a la vora de la platja, com en una cantonada, així que la corrent d'aire està garantida per a no passar calor.
A més d'una selecció de vins i cerveses d'aquí i italians, tenen spritz, un aperitiu fet amb cava (o prosecco), Aperol i soda (a l'ampolla d'Aperol estan les proporcions 3:2:1). A la carta hi ha antipasto, insalata, risotto, diferents tipus de pasta (llarga, curta, farcida, plana...) carns, peixos i pizza. Després de demanar un spritz i una cervesa vam començar amb el xampinyons farcits (funghi ripieni) que estaven molt bons. Farcits amb els seus peus, farina de galeta i espècies, formatge per sobre i al forn. Un raig de bon oli i a menjar un plat senzill i deliciós. També vam demanar un cistell de focaccia.
De pasta un plat d'espagueti a la bolonyesa. Un clàssic que de tant present a les cartes i menús sembla que està menystingut però que ben cuinat és un gran plat. I aquest va complir amb les expectatives. Feia temps que no tastava una salsa bolonyesa tan bona (la meva i la de la mama no compten) I una altra pasta farcida, fagottini de pera i gorgonzola amb una crema suau i deliciosa i amb un breu gratinat al forn. Vaig gaudir molt amb aquest plat.
Com plat fort va ser una tagliata al estil més clàssic, amb ruca, parmesà, uns tomàquets i xampinyons tallats. Una carn molt tendra i saborosa. La nostra primera opció era demanar entrecot amb gorgonzola però vam fer cas al suggeriment de la tagliata i no ens vam penedir.
Per tancar, encara que no sóc gaire de dolços, vam compartir un pastís de fruits vermells, un cafè i una xarrada amb una amiga que viu allà, l'Anna Malet.
El compte va sortir a uns 40€ per cap, però es que vam demanar massa. La propera haurem de demanar menys plats, perquè són de bona mida, i que la nostra amiga ens acompanyi tot el dinar.

8 comentaris:

  1. Ja només per la tagiatla, val la pena la visita.....

    I pensar que fa molts anys el primer cop que vaig anar a Itàlia, vaig llegir la carta i vaig demanr la tagiatla , pensant-me que era una variant dels tagliatelle.... :)

    Quan va arrribar, sorpresa, però content de l'errada.

    ResponElimina
  2. :-) Això ens passa per fer cas al Wert i no aprendre idiomes. Segur que no ets l'únic que li ha passat ni seràs l'últim :-)
    Aquest lloc és recomanable, encara que suposo que a l'estiu anirà a petar tenint la platja tant a la vora.

    Salut!

    ResponElimina
  3. No he estat, però sé que és un dels clàssics de Castelldefels. També m'ha cridat l'atenció la tagliata i el punt que es veu de la carn...
    Però 40 € per cap... potser una mica massa, no? Ja sé que està a primera línia de platja i s'ha de pagar, però no sé si ho justifica...
    I, perquè tothom diu que la seva bolonyesa és la millor?? Això no podeu dir-ho sense haver tastat abans la meva. ;-)

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ups, m'havia descuidat la foto del compte. Jo no ho vaig trobar car, el que vaig trobar va ser la meva panxa molt plena. Pot ser ens hauriem d'haver estat de la focaccia, i dels postres, o haver compartit un dels plats de pasta... El compte hauria baixat i haguéssim pogut caminar millor ;-) Mengem massa i amb els ull més. :-) Ara la tagliata de mort, millor demanar-la.

      La bolonyesa és molt bona, encara que la meva no es queda curta tampoc. :-P

      Salut!

      Elimina
  4. Un lloc molt recomenable. No cal anar a barcelona per trobar bons llocs per dinar

    Santi

    ResponElimina
    Respostes
    1. No cal anar a Barcelona per trobar bons llocs per dinar, encara que de vegades m'agrada fer un tombet per la capi. :-)

      Petons!

      Elimina
  5. Gracias por el post, me acuerdo bien de vosotros!
    Me encanta el blog!
    Un saludo

    ResponElimina
  6. Gracias a ti por la visita al blog!!!

    A nosotros nos encantó vuestra comida. :-)

    Salut!

    ResponElimina