diumenge, 22 de febrer del 2015

ÀPATS QUATTROS, DE LA CERVESERIA AL RESTAURANT

Establiment: Àpats Quattros
43003 Tarragona
Carrer de Sant Domènec, 2
Tfn 977 915 283
Preu orientatiu: 25€

Àpats Quattros

Cuina mediterrània amb punts de modernitat. Llàstima que els plats van arribar a taula massa temperats. Això sí, l'atenció fantàstica. Una cosa compensa l'altre i arriben a 3 estrelles Pepa Pink justetes.
LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Dificil
Espai:
Mitjà (30 p)
Terrassa amb estufes
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
Paperera_amb_tapa automatitzada
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins:
De la Terra
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español




Volíem aprofitar la promoció de Somriu a la crisi 2015 organitzat per l'ARPAhavíem tastat la tapa de milfulles de foie amb poma caramel·litzada i reducció de PX que van servir durant el Tarraco Tapes (estava bona però en sobrava la meitat, tapa excessivament grossa), el local porta obert des d'abril del 2014 i, el més important, teníem uns amics a Tarragona i volíem sortir a sopar. Amb totes aquestes raons, vaig reservar a l'Àpats Quattros el passat 6 de febrer.
El local és molt bonic. Doble barra a l'entrada, una dotzena de taules, cadires còmodes, lluminós, rampeta per baixar a la sala de menjador... Els lavabos al primer pis... Nets, bonics, amb una pica comú, i la sorpresa de la tapa del cubell automatitzat en el lloc de les dones. De moment va molt bé, però, què passarà quan s'acabin les piles? També hi ha terrassa, amb estufes, prou tancada per estar-hi una estona fins i tot a l'hivern. Que bonic tot!
Seiem a les 21:30 amb una taula de 4 persones al costat. Ens expliquen la promoció de #somriualacrisi i escollim els plats i el vi negre, Josep Foraster Criança, D.O. Conca del Barberà, pel Marc i per a mi; i afegim una Inedit de 75 cl per l'Eva i el Santi. Ens van servir un aperitiu amb un paté vegetal i una anxova força bo.
Primers plats: els van portar prou ràpids i calents. El Santi i jo, de vegades, ens intercanviem el plat a la meitat, així ho tastem tot.
Raviolis farcits de Jabugo a la salsa suau de formatge. Em va costar assaborir el Jabugo i la salsa de formatge era veritablement suau, i líquida, semblava nata sense res més. Un plat que em va decebre.
Favetes amb calamars i cigala. Molt bo. Una mica fluix de sal però es va solucionar demanant el saler un parell de vegades. Va ser un d'aquells plats que neteges amb el pa. L'escamarlà estava en posició decorativa...? Els bevedors de cervesa vam demanar una altre ampolla i ens van portar una glaçonera.
Segons plats: entraven clients i les taules s'anaven omplint. Les dues cambreres corrien per atendre a tothom. Nosaltres vam tenir sort i els segons no van trigar gaire. Veia com a altres taules que no feien el menú somriualacrisi el aperitiu era diferent, em recordava a la tapa del cruixent de pollastre del Quattros (Tarraco Tapa 2014).
Cua de bou amb salsa de vi del Priorat. Aquest va ser un plat "sí però no". La salsa molt gustosa, la cua espectacular però gairebé a temperatura ambient. El crostó de pa negre, per a boques gegants, al menys tallat en dues llesques el podríem haver mossegat, però que si va fora del plat també queda bé. Les mongetes i el tomàquet estaven bones però també faltes de temperatura. És el meu gust, és clar, que m'agrada el menjar calent. Aquest plat a temperatura correcta (i el pa més petit) hauria estat de 5 estrelles perquè la cua de veritat que estava molt ben cuinada i presentada.
Bacallà amb crosta d'escames d'ametlles. Servit sobre un llit d'espinacs calent, el bacallà no ho estava tant, igual que l'acompanyament, i ja ni parlar del romesco que venia de la nevera. L'ametlla fa molt bonic però gustosament no em lligava gaire.
Postres: el local ja estava ple. Totes les taules complertes. Les cambreres corrien i nosaltres, comprensiblement, vam haver d'esperar un mica els postres. Així i tot estant ple, el soroll de fons no era molest, punt positiu a tenir en compte.
Llet fregida amb reducció de mistela. Amb un bon gelat de vainilla per acompanyar. L'arrebossat tenia un gust d'oli que tapava el farcit. No me'l vaig poder acabar.
Milfulles amb quenelle de vainilla i escuma de festuc. El color del festuc molt aconseguit.
Vam sortir a fer els cafès a la terrassa, bé, de fet el Marc i jo seguíem amb el vi. Es que una ampolla per a dos és molt! o no... Ens van engegar les dues estufes, s'estava molt bé malgrat ser la nit més freda de febrer, segons els meteoròlegs.
Resumint, el lloc és bonic, nou, modernet, l'atenció és genial, la cuina perfecta pels hipertensos (la resta podem afegir-hi sal sense problemes), els plats de vegades amb guarniments que no aporten gaire i servits a menor temperatura de la que haurien d'estar... Del preu de carta no puc opinar perquè vam fer el menú tancat i sabia el que costaria.
Vaig sortir una mica decebuda, esperava més amb aquests noms als plats. Entenc que  no és fàcil fer rendible un menú de 19€ amb aquestes matèries primeres (Jabugo, escamarlà, cua de bou, bacallà, ametlles...). Si la intenció és donar-se a conèixer i fer clients, és una bona idea, però haurien de vigilar una mica l'acabat del plat. La tapa de poma i foie segur que no va ser rendible però nosaltres vam conèixer l'Àpats Q. per tastar-la.
Vam marxar amb dues ampolles grans d'Inedit i una altre de Josep Foraster i una sensació de... "buenuuuu, és el segon dia del #somriualacrisi..." Aprofiteu, el termini de les jornades s'ampliat fins al 1 de març!!!! (I teniu dues hores de aparcament gratuïtes)

6 comentaris:

  1. Abans de llegir m'ha mirat les fotos i he pensat, això sembla una mica com el dia que vull quedar bé decorant un plat i arribo fins on arribo.... Fins i tot i reconeixent la meva baixa valúa artística, ja en ocasions dono un toc de volta addicional per fer riure....

    Però realment em motiva molt més un plat ben cuinat que no pas la decoració i parafernalia addicional. Llàstima el que comentes de les temperatures... imagino que al ser aquest menú, ja ho tenen a punt en un mostrador i vinga... "otro de menú"... "que nos lo quitan de las manos".. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que no els tinguin preparats en un mostrador :-(
      Sí que vaig avisar que faríem el menú somriu al fer la reserva (sempre reservo a nom du'n altre, per això de portar a la Pepa Pink d'incògnit :-) ) i de fet al restaurant hi havien més taules sense menú "somriu" que amb.
      Haurem de tornar a veure si han millorat el tema guarniments i temperatures.

      Salut!

      Elimina
  2. A mi ja m'agrada la parafernàlia, però també soc dels que miren més el contingut que no pas el continent. Pel que fa al tema de les temperatures, és complicat que arribi a taula a gust de tots, però sempre serà més senzill deixar que es refredi, que no pas que s'escalfi a taula...

    I... està divertit l'escamarlà, que sembla estigui en un jacuzzi... :-)

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha,el primer adjectiu que em va venir al cap al veure l'escamarlà no va ser divertit, però ja mirat des de lluny pot ser està com fent un bany, sí.
      Sempre el menjar a taula calent, llevat d'amanides i similars, és clar. De moment, la meva dentadura ho suporta :-)

      Salut!

      Elimina
  3. Tengo ganas de volver a Tarragona.... hace muchos años viví allí una temporada. Era mi primer curro, no tenía blog, ni apenas dinero para comer en sitios buenos. En cuanto vaya me desquitaré de lo que me perdí

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues en Tarragona tienes un montón de restaurantes y en Cambrils ya ni te cuento, hasta dos con estrella Michelín.

      Cuando vengas, no dejes de pasar por el Quattros, la cervecería, tienen unos pinchos bastante buenos y una terraza muy soleada.

      Salut!

      Elimina