dimarts, 25 de novembre del 2014

RESTAURANT HOSTAL NOU, MENJARS I CASA RURAL AL SOLSONÈS

Establiment: Restaurant Hostal Nou
25281 Llobera, El Solsonès
Carretera LV-3005 Lleida
Tfn 973 48 02 53
Preu orientatiu: 15-20€

Restaurant Hostal Nou

Cuina catalana clàssica, de cassola i de brasa. Ample i acollidor, preus econòmics i bona atenció. Són un 3 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Fàcil
Espai:
Gran
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Còmode
Cadires
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Senzilla
Vins:
De la Terra
D'altres terres
IDIOMES
Català
Español




El restaurant del Hostal Nou és una part d'aquest establiment. També és hostal i està en un lloc d'aquells per relaxar-se i gaudir del Solsonès. Tenen dues cases amb capacitat de 2 a 6 o 8 persones.
La nostra visita va coincidir amb les X Jornades gastronòmiques de Tardor (del 18 d'octubre al 7 de desembre) on diversos restaurants de la zona ofereixen tapes a 3€ i diversos menús amb diferents preus. El menú de l'Hostal Nou era a 15€, inclosos vi, gasosa, aigua i postres. Érem quatre així que vam tastar diversos plats.











Sopa de galets amb mandonguilletes.
Una llàstima però va ser un plat decebedor. Molta aigua i poc sabor. Ni les mandonguilles tenien sabor. La veritat es que després de la sopa vam tenir una mica de por pel que vindria. Sort que la resta de plats no van tenir res que veure amb al sopa. 
Xafat de patata amb carbassa i fredolics. Molt bo. Això sí que tenia sabor. Jo crec que les patates tenien el sabor que li faltava a la sopa i la carbassa li donava aquest color taronja sense predominar en gust excessivament. A més a més, amb els fredolics i les llesquetes de cansalada, va ser un plat d'hivern molt gustós.
Per completar els primers vam demanar uns cargols, que als homes els hi venien de gust. L'Alba i jo no som de cargols... Vaig tastar la salseta i estava bé.
De segons vaig demanar un conill a la brasa, que venia amb patates fregides i al demanar l'allioli em van posar dos tipus, un normal i un negat. L'Alba em va dir que això és normal allí, que li diuen allioli també. Uf, quanta Catalunya em queda per descobrir!!!
Ella es va demanar unes mandoguilles amb sípia que deia que estaven molt bones i el Santi una vedella estofada amb bolets que puc donar fe que estava espectacular. Un plat de 5 estrelles. Encara que tenia la panxa plena i sé que no dec menjar gaire, no podia resistir-me a acabar-me el plat del Santi.
El Jordi va demanar un xurrasco a la brasa, acompanyat de patates. No cal foto. Bé.
Per postres vam demanar el clàssic flam de mató, i uns altres que ni coneixia: el català. El català es gelat de turró de Xixona amb licor de Ratafia, una combinació curiosa i que ens va agradar. No havia sentit mai això del català com postres.

La veritat és que vam dinar correctament i per pocs diners, uns 18€ per persona, afegint els cargols i una Coca-Cola, que no entraven al menú; no obstant això em va semblar que, per ser un "menú micològic", no vaig trobar gaires plats amb els bolets com a protagonistes...
Si passeu mai per allà, no dubteu en entrar en dinar, això sí, no demaneu la sopa.

2 comentaris:

  1. Doncs em sembla molt trist que no sàpiguen preparar una bona sopa... M'ha vingut al cap, que fa unes setmanes, fent cua a la carnisseria, vaig escoltar a una senyora d'uns cinquanta i pico llargs, preguntar-li a la dependenta, que havia de comprar per poder preparar un brou... :-(

    Soc un tot terreny amb el tema menjar i no li faig fàstics a cap ingredient, però he d'admetre que no puc amb els cargols. Els he tastat, però ja he complert. Una cosa bavosa que s'arrossega no pot ser bona de cap de les maneres... ;-)

    I com bé dius, i pot veure's a la fotografia del cartell, poc bolet per tant menú micològic i tanta fira del bolet.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahaha, pobre dona, pot ser fins ara havia tingut cuiner/a...
      Doncs jo tampoc sóc de cargols, els tasto de tant en tant però ja; en canvi el cargol punxenc sí m'agrada, no amb bogeria però em menjo algú.
      Serà qüestió de visitar altres restaurants durant la propera fira de bolet.

      Salut!!

      Elimina