divendres, 11 d’octubre del 2013

L'ESPURNA, LA CUINA QUE ES VEU

Establiment: L'Espurna
43850 Cambrils, Tarragona
Pau Casals, 39
Tfn 977363127
Preu orientatiu: 20€
TANCAT AL 2020


L'Espurna és especialista en carns a la brasa, encara que també tenen cargols a la llauna i peixos, però la seva proposta diferent de fideus mar i muntanya va fer decidir-me visitar aquest local. Valoració: 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà (40 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Mitjana
Vins:
De la terra

D'altres terres
IDIOMES
Català
Español




Del 1 al 13 d’octubre es pot degustar a Cambrils un menú que combina els fideus rossos amb la cervesa Inedit, un cupatge creat pel Ferran Adrià, així que la Pepa Pink se’n va anar a tastar uns fideus mar i muntanya en bona companyia. Aquí pots baixar el llistat de restaurants que participen al Menú Inedit Fideus Rossos.


Situat al carrer Pau Casals, amb una terraseta molt petita i dues plantes, crida l’atenció per tenir la cuina a la vista. La decoració és una mena de rústic-modern, amb unes cadires amb braços molt còmodes. La planta inferior és accesible per a discapacitats, igual que el lavabo. L’atenció és estupenda, amables i simpàtics, falta reduir una miqueta l’espera entre plat i plat per arribar a la perfecció.


El menú tancat costa 20€ però vam aprofitar l’ocasió per afegir un parell un plats i tastar els cargols a la llauna i les torrades d’escalivada. Dos plats molt correctes, on la crema de vinagreta que acompanyava l’amanida de les torrades era remarcable.




Primer vam menjar l’esqueixada de bacallà amb romesco. Potser el bacallà estava un puntet més dessalat del meu gust però el romesco arreglava la situació. Després d’un ratet van arribar els musclos a la brasa però, realment no són a la brasa, els cuinen al vapor i al final afegeixen unes brases a la cassola i els deixen una estoneta perquè vagin agafant l’aroma del carbó. És una altra manera de fer els musclos, als que jo anomenaria “musclos a L’Espurna” en comptes de “a la brasa”.
Estan bons, sense la intensitat dels cuinats a la brasa, però bastant similars.

Finalment van arribar a taula els esperats fideus mar i muntanya. Per experimentar està bé, però em quedo amb els clàssics. El pollastre semblava un ingredient afegit a banda i el suquet no tenia la força del suquet de peix dels clàssics. En qüestió fideus crec que prefereixo separar i fer, o de mar, o de muntanya. L’arròs dóna més joc que el fideus a l’hora d’agafar sabors i aromes dels ingredients.

Per acabar hi havia dos postres: una crema catalana amb un perceptible puntet de llimona, i un deliciós gelat de iogurt amb melmelada de tomàquet. Uns postres cremós, sense acidesa, perfecte.




Al demanar el compte es van oblidar de sumar els plats extres que vam demanar, però nosaltres (mira si es buena persona) li van dir a l'encarregat i el compte va pujar 3€ més per cap. Un preu raonable per dinar molt correctament i a Cambrils! Tot això acompanyat de 4 ampolles de cervesa Inedit, una cervesa molt aromàtica, amb aromes de camp, una miqueta tèrbola i de vivacitat mitjana que va maridar perfectament amb el menú.

Una passejada pel port i uns cafès mirant el mar i els vaixells de pesca va ser el colofó per acabar de gaudir el diumenge. Un altre dia hem de tornar per tastar les carns a la brasa de L’Espurna i mirar per aquella finestra el foc i les brases.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada