diumenge, 18 de desembre del 2016

COLOR D'OLOR DE POMA, PRODUCTES LOCALS A LA TAULA

Establiment: Color D'olor de poma
43201 Reus
Carrer Santa Anna, 24
Tfn 977 59 00 50
Menú diari / carta: des de 15,50€
Menú degustació: 25€ + beguda

Color D'olor de poma TANCAT desembre 2018

Cuina de mercat, amb opcions veganes i vegetarianes. Local còmode i lluminós. Molt bona atenció, preus correctes. Botiga de productes de la zona. Supera les 4 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Discapacitas
Aparcament:
Zona vianants
Espai:
Mitjà (40 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Natural
Bona
Mobiliari:
Cadires
Neteja serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
Lavabo adaptat
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Tipus paleta
Vins i caves:
De la Terra
Altres:
Maridatges
IDIOMES
Català
Castellà



Tornem a Reus, ciutat modernista, bressol de personatges com Antoni Gaudí, Marià Fortuny, Joan Rebull, Gabriel Ferrater... Creadors de bellesa sobre pedra, llenç o paper. La poesia d'aquest últim va inspirar a l'equip del Color D'olor de poma, per escollir el nom i per fer una cuina d'olors, colors i sabors amb l'harmonia d'un poema.
A finals d'octubre va fer un any que van obrir i d'ençà han anat ajustant el servei i fent-se un nom conegut a la ciutat. Els dies de cada dia el menú és una carta amb 10 primers i 10 o 12 segons que va variant amb els productes de temporada i que inclou postres o cafè i una beguda des de 15,50€, hi ha plats amb suplement com els carpaccios, el filet, el cabrit, alguns peixos o la taula de formatges, entre altres. Durant els caps de setmana no inclou el vi de forma que pots gaudir d'alguna D.O. propera com Montsant, Priorat, Terra Alta... També serveixen un menú degustació per 25€, beguda a banda. A l'estiu van apostar per Els dijous informals, una oferta d'amanides, embotits, formatges, truites, croquetes, braves i coques orientat un públic més de platets i compartir.
El local és molt bonic, d'estil nòrdic, molt lluminós, espaiós, amb terra de rajoles vintage. Està distribuit en dues sales connectades per un passadís, en una està la cuina, els lavabos i una botiga amb vins i olis propers així com capricis de xocolata, pastissos, melmelades. A l'altra sala està el menjador, tot de finestrals, amb unes cadires de freixe molt còmodes i molt be integrades entre el blanc i el tocs de verd poma dels marcs i els fons de les prestatgeries.
Vam arribar prou puntuals però amb una baixa sobre el previst i un altre comensal que no arribava. No ens van posar cap mala cara i ens van seure a una taula prou gran. Mentre que esperàvem vam prendre un vermut Mercadal, molt especiat i aromàtic, pel meu gust força bo, dolç i amarg en equilibri. No portava oliva, però ens van posar unes arbequines . 
Al cap d'una estona ens va trucar el que faltava per dir-nos que no podria venir així que ja vam demanar plats del menú, que inclou una beguda, o una copa de vi, aquell dia era de la D.O. Montsant, el Marmellans. El pa d'aquest local és un vici.
Primers:
Sopa d'all, segons recepta de l'àvia, amb ou i pernil ibèric. Estava perfecta, boníssima. Em recordava a la que em feia el meu tiet.
Coca de pit de pollastre amb ceba caramel·litzada, poma, pebrot de piquillo i crema de formatge blau. Una pinta espectacular, encara que no la vaig tastar i que li faltava la crema de formatge perquè la Su no el menja i  el va demanar sense. No van posar cap problema en canviar la salsa de formatge per una de bolets.
Pasta farcida de carbassa i formatge amb salsa d'avellanes i nous. A aquesta li vaig fer un mos i estava força bona.
Escudella catalana, amb la seva pasta, cigrons i botifarra blanca, amb un brou justet de sal però gustós. El Santi va gaudir amb aquest plat.
Segons:

Escalopines de vedella amb salsa de pebre negre, patata panadera i tomàquet al forn. Segons la Su, molt bé, i mira que aquesta dona és dificil de contentar.
Llonça de porc a la planxa amb poma, salsa agredolça i guanició. Un plat prou complert amb un parell de llonces tendres.
Espatlla de cabrit al forn amb salsa de xocolata i guanició (supl 8€). Deliciós el cabrit, tendre per dins, cruixent per fora. Acompanyat de patates panadera i tomàquet al forn, li he de posar un però, i es que em va semblar justet de salsa, una culladareta més no m'hagués sobrat i es que jo sóc de sucar pa i més quan el pa és tan bo com aquest, fa tota la pinta que el deuen fornejar allà mateix.
Rémol a la planxa amb salsa balandra i bolets variats amb puré de pastanaga i cruixent de pernil ibèric (supl 2,5€) Aquesta salsa balandra es veu molt vermella i no s'aprecia la picada però cada cuiner té la seva recepta i no la vaig tastar així que no puc dir res més. El turbot estava força bo, ració justeta en comparació amb la resta de plats, però molt bo.
Postres:
Dins del menú/carta hi ha 8 postres per escollir, la taula de formatges amb suplement de 5€.
Nosaltres vam escollir la mousse de torró, el plàtan a la paella amb salsa de "mangaroca" i xocolata calenta i els pastís de xocolata. Els postres en general molt bé, sense dolçor en excés com es pot pensar amb un plàtan a la planxa.
El compte, doncs uns menús a 15,50€, el del plat del cabrit 23,50€ i el del rèmol 18€. Trobo que els preus són molt correctes i el vermut, encara que al tiquet diu Yzaguirre, era Mercadal, suposo que al mateix preu.
El local es molt acollidor i relaxant. L'atenció propera sense aclaparar i amb temps correctes. La cuina mesurada a l'hora de afegir sal i sucres, apta per a tothom i amb un grapat de plats vegetarians. Un lloc a visitar sense dubte.

6 comentaris:

  1. Bona proposta per anar a Reus.... L'altre dia ens hi vam deixar caure i com es va fer de vespre, vam decidir anar a picar alguna cosa i vam acabar a la Ferreteria.... Ja la coneixia de fa anys i actualment ni fu, ni fa...

    Cap queixa però. I aquest que descrius, el veig força atractiu... prenc nota i ja em dius si el vols passar a la llista comuna, que jo posaré el AQ i crec que no he actualitzat el Llagut...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Doncs just t'estava enviant el correu per a l'afegeixes al llistat.
      La Ferreteria té la peculiaritat del que era abans, una ferreteria, però jo vaig estar a l'estiu i res a destacar.
      Reus està creixent en ofertes gastronòmiques, esperem que la qualitat també. Tenim per tastar La capsa Gaudí, el Koop too, el Reineta, o fer la ruta del vermut :-)
      Per cert, vam anar el dimecres al llagut, quina diferència! jo sempre havia anat a l'estiu i l'espera entre plats es feia desesperant, ara, sense terrassa, va tot més fluid, vaig sortir molt contenta.:-) Ara tanquen per reformes però tornaré abans del caloret, hehehehe.

      Salut!

      Elimina
  2. Casualitats de la vida, ara mateix m'estic prenent una copa de Marmellans que és el meu vi de diari... :-)

    El nom del restaurant se les porta, però els plats i el preu del menú el fa molt atractiu. No sé quan aniré pel sud, però el dia que ho faci estic segur que menjaré de p.m. (i no és preu mercat...).

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que és un vi de diari prou correcte, però jo de vins, poc sé. El nom del restaurant és molt poètic, hihi, jo pensava que faria olor de poma al entrar i que estaria present a gaire bé tots els plats però, com és lògic, no és així.
      A la propera visita miraré les melmelades, que la de poma és de les meves preferides. :-)

      Benvingut al sud quan vulguis!

      Salut!

      Elimina
  3. Tot fa molt bona pinta i el preu molt ajustat. Si haig de "tornar" per Reus, doncs.... ;)

    Joan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que quan baixis has de fer-nos un toc i t'acompanyem al Color D'olor de poma o a on sigui. :-)

      Petons!

      Elimina