diumenge, 8 de maig del 2016

EL VERGEL, VERD QUE ET VULL VERD

Establiment: El Vergel
43003 Tarragona
Carrer Major, 13
Tfn 877 06 48 50
Preu orientatiu: 20€
Menú diari: 13,50€

El Vergel Tarragona

Cuina vegana amb opcions sense gluten i crudivegana. Cafè de comerç just, pa artesà, aigua d'osmosi, carta amb 40 tes bio i possibilitat de portar la teva mascota. Cursos, concerts, exposicions... Un 4 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Primer pis
Aparcament:
Pàrquings propers
Espai:
Mitjà (50 p)
Distribució:
Ampla
Il·luminació:
Bona, natural
Mobiliari:
Cadires
Penja-robes
Cadires nens
Caixes_per a gossos
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Full sobre cartró
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Cursos, exposicions_i activitats_diverses
IDIOMES
Català
Español
English

L'únic local vegà a Tarragona, obert al desembre del 2014 a la Part Alta i en un primer pis. L'entrada està plena de plantes trepadores que cobreixen tota la paret fins al primer pis. Llavors penses, "no és gaire recomanat per discapacitats", però amb l'amabilitat que mostra el personal que porta El Vergel, si no et munten una taula al rebedor de la planta baixa, són capaços de pujar-te a collibè.
L'espai es lluminós, tot en tons blancs, fusta i verds suaus, dividit en tres sales i amb molt bona música ambiental.
Si vols anar amb canalla, tenen cadiretes; si vols anar amb el teu gos, tenen unes caixes amb manteta al costat de la taula i li donen pinso (vegà és clar), si vols anar en grup, com vam fer nosaltres 20, ho tenen tot controlat amb un temps entre plat i plat que altres llocs voldrien.
El menú diari són 13,50€, alguns plats amb suplement, i el de cap de setmana i nits 20€. Pots afegir entrants com el xoriço vegà o croquetes. També hi ha plats aptes per a celíacs i per crudívors. L'aigua és d'osmosi, els vins vegans, el cafè de comerç just, una carta amb 40 tes bio, sucs naturals, llibres, diferents productes per a vendre...
Jo havia estat mirant la carta al carrer un parell de vegades i no m'animava a pujar, sóc carnívora convençuda. Però està clar que tard o d'hora havia de tastar això de la cuina sense productes d'origen animal. La meva experiència ha estat positiva, no com per abandonar la llet, el formatge, la carn i el peix, però és un restaurant al que tornaré.
L'aigua d'osmosi inversa és molt bona, jo la tinc a casa i té un molt bon sabor. No obstant això vam demanar vi, vegà, que vol dir que l'etapa de clarificació es va fer sense clara d'ou. Un D.O. Terra Alta, el ProHom Negre Eco.
Primer plats:
Galette bretonne de ceba dolça, ruca, nous i formatge vegetal. Una crep feta amb blat sarraí. Molt bona i cremosa. Sorprenent la textura i el sabor del formatge vegetal.
Croquetes de pastanaga i curri amb allioli de maracujà. A la foto ja havia desaparegut mitja croqueta. Molt bones i l'allioli fantàstic.
Segons plats:
Cuscús dolç amb ametlles, taronja i albergínia fregida. No el vaig tastar però la Noelia deia que era un plat de primera.
Carxofes en escabetx amb truita de fonoll i bolets. Una pinta estupenda i que va agradar molt també.
Tallarines amb estofat de verdures, soja i salsa de tomàquet. A més a més coronat amb formatge vegetal. Aquí el formatge el vaig trobar massa suau, vaig trobar a faltar un parmesà, o un pecorino. Bon plat en general.
Llibret de seitan farcit de carabassó i formatge vegetal amb amanida de tomàquet escalivat. Bastant bo, llevat del carabassó, que semblava marinat en alguna espècia que no em va fer gaire el pes. El tomàquet estava boníssim.
Postres:
Lingot de mousse de xocolata de Tanzània i maduixes del bosc. Un plat amb suplement d'un euro que paga la pena. Deliciós.
Cupcake de pastanaga amb crema de xocolata blanca i macadàmies. Tendre i bo. Com fan les cremes sense nata o llet animal per aconseguir aquesta textura?
Del dhal o el pastís de formatge no tinc fotos però els que el van menjar també deien que eren plats fantàstics. El pa és molt bo, d'aquells de repetir.
Amb el suplements i el vi vam pagar 17€ per cap i van sortir molt satisfets, tan pel menjar com per l'atenció. Un lloc molt recomanable. Organitzen tallers, exposicions, petits concerts en directe... A més a més, ara estan de promoció i ens van donar un val per fer el menú de diari per 11€ així que, podré prescindir de la carn un altre dia!!!!

4 comentaris:

  1. Ara que no em llegeix en Joan Seseras, et diré que no m'atrau massa....

    El tema del vi, penso que si el clarifiquessin amb clares de gallines felices, també podria ser considerat veganu :)

    I ja el tema dels gossets, que vols que et digui :) .... I que consti que no tinc res contra els gossets, doncs si mires el Face de la pàgina punt de xalar, han instaurat secció de gossos també (però sense alcohol, que allà ningú pren res sense alcohol) i vaig ser jo qui va clavar la nansa per lligar els gossos (tinc una vessant brico oculta)

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els gossos que hi van han d'estar ben educats, ja ho diu al web del restaurant, premissa que no demana pels nens i que algun que altre restaurant he patit.
      Per ser la meva primera experiència en un vegà vaig sortir #soexcited. No siguis tan talibà i anima't a pujar, és un pis només. :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Penso el mateix pel que fa a aquest tipus de cuina. Està bé i no em fa res anar de tant en tant (la meva filla és vegana des de fa ja uns anys), però mai com per deixar de tastar la resta de productes. De fet, tot i que trobo que és un tipus sorprenent de cuina, crec que mai arribarà a proporcionar-me el plaer d'altres menges no vegetals. A Barcelona, hi han uns quants locals de cuina d'aquesta que són molt recomanables i als que he estat ja uns quants cops, però que mai aniria sol a fer un menú... :-)

    Aquest l'anoto per passar-li a la meva filla (em va dir que tenia ganes de tornar per Tarragona), i si mai vols una guia o referències de llocs així a altres ciutats, no dubtis en preguntar-me.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ei ei, que m'ha agradat però d'ahí a demanar un llistat....!!! Moltes gràcies.
      No descarto la possibilitat de tastar altre restaurant d'aquest tipus, però de llistes et demanaria d'arrosos o carns. :-)
      Porta a la teva filla que té molt més criteri que jo en aquest tipus de cuina i ja em direu. :-)

      Salut!

      Elimina