diumenge, 22 de maig del 2016

ABIRRADERO, CERVESES ARTESANES AL POBLE SEC

Miscel·lània: CERVESERIA
Establiment: Abirradero
08004 Barcelona
Carrer Vila i Vilà, 57 
Tfn 934 61 94 46
Preu orientatiu: 15-25€

Si t'agrada la cervesa el teu lloc és el gastropub del Poble Sec anomenat Abirradero. Tenen 40 tipus de cerveses artesanes, per tots els gustos. Fins i tot jo, que sóc més de sidra i vi, vaig trobar una cervesa del meu gust, la número 29. Li pots explicar al cambrer com t'agrada i et porten un gotet per que facis un tast i acabis de decidir. Durant els caps de setmana, entre les 12 i les 14 hores, pots fer un Beermut acompanyant la teva cervesa amb una tapa.
Si vols saber d'on venen les cerveses artesanes que serveixen pots apuntar-te a alguna de les visites guiades que organitzen al Institut de la Cervesa Artesana, i si pensaves que això del "que no te la den con queso" era només amb el vi, no et perdis els tallers que preparen cada darrer dimecres de mes i tasta el formatge amb cervesa, una maridatge artesà per les dues bandes.
Clar que a més a més de beure cervesa s'ha de menjar. L'oferta inclou braves, (encara que aquestes no tenen res destacable) embotits, conserves vegetals, diferents plats de brasa i arrebossats, tàrtars de peix o carn, hamburgueses i un grapat de plats més elaborats com el pollastre a la salsa de cervesa, les mandonguilles amb sípia, cap i pota de vedella i el tentacle de pop Abirradero amb parmentier de patata. Sóc fan del puré de patata (fàcil de acontentar) i aquest estava per no deixar res al plat. Pop ben fet, tendre.
També vam tastar la cua de bou Abirradero a la cervesa d'estil belga. Molt bona, no es trobava a faltar el vi. La carn es desfeia i els fruits secs donaven un punt cruixent molt encertat a la salsa. Ens va agradar molt. No va quedar res tampoc i es que el pa que posen és molt bo.
Als postres també incorporen la cervesa o algun dels seus ingredients i encara que no vam prendre, per la propera tastaré el Birramisú o el músic cerveser, per això de tastar la cervesa dolça.
Nosaltres vam pagar 22€ per cap però lògicament el compte varia en funció de si vas a tastar moltes cerveses o plats. Encara que no sóc cervesera i que no en tenien de blat, em deixaré arrossegar a Abirradero una altre vegada pel Santi, que ell sense cervesa no pot viure.

4 comentaris:

  1. Es parla molt d'aquest lloc darrerament.... I amb la moda de les artesanes, encara més...

    Ara m'he ficat en aquest món, tot i que vaig més per les embotellades, per una activitat que he de montar el juny....

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs vam acabar allà perquè estava d'un altre lloc que havien visitat abans i mirant el foursquare ens va fer gràcia, sobre tot al Santi, això dels 40 tipus de cervesa. Jo, que no m'agrada, esperava trobar la de blat, més del meu gust, i no en tenen.
      Ja et veig fent la teva cervesa al costat del Kamado XDDDD

      Salut!

      Elimina
  2. Tu també has caigut en aquest món??? Ara tot són cerveses i artesans i importadors i ... i la veritat és que cansa una mica... Fins i tot ahir, en un tast del col·lectiu Cuina Vallès, posaven com a producte autòcton la cervesa... Que potser ho és i estic ficant la gamba, però em sembla a mi que no...

    El plat de pop m'ha fet salivar, però potser una mica car en proporció a la quantitat, no? Almenys visualment així ho sembla...

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no he caigut perquè no m'agrada la cervesa, si de cas un xampú o un quintU de tant en tant. El Santi però és molt de birra, Estrella de qualsevol lloc: de Galícia, de Levante, de la Damm, fins i tot la 5 estrelles de Mahou :-)
      De artesanes ja tenim a Tarragona des de fa més de 10 anys, com Les Clandestines. Ja et dic, a mi no m'agrada la cervesa, però si el Oktoberfest es fa des de més de 200 anys, serà que la rara sóc jo.

      Salut!

      Elimina