diumenge, 27 de març del 2016

LA PUBILLA, GAIREBÉ CENT ANYS FENT MENJARS A GRÀCIA

Establiment: La Pubilla
08012 Barcelona
Plaça de la Llibertat, 23
Tfn 932 18 29 94
Preu orientatiu: >35€
Menú diari: 15€

La Pubilla

Cuina catalana de mercat. Hi ha menú diari per 15€ i plats del dia fora de carta. També esmorzars de forquilla. Local petit, millor reservar en un dels dos torns que fan. Són un 3 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit (30 p)
Distribució:
Estreta
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Banc
Neteja_serveis:
Bona.
Assecador_mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Vins i caves:
De la Terra
D'altres terres
Altres:
Esmorçars de forquilla
IDIOMES
Català
Español
English

La Pubilla va obrir al 1912 com a bar i casa de menjars. Al 2010 va reobrir amb una nova versió de l'antic local i actualment es pot gaudir d'esmorzars de forquilla i una carta basada en productes de mercat i alguna que altre recomanació del dia. Per fora sembla un bar de sempre i per dins s'ha pujat al carro de moda: decoració minimalista, taules petites i arreplegades, cadires dispars, estovalles individuals i carta en una fulla agafada amb una pinça en una planxa de fusta.
Per dinar al mig dia has de reservar en un dels dos torns que fan, a les 13:30 o a les 15:00. Fa una mica de por això d'haver de sortir ràpid però no patiu, el local no invita a llargues sobretaules, no hi ha res d'intimitat, allí es va a menjar i punt. Nosaltres vam anar al primer torn i no ens vam sentir pressionats en cap moment, ells ja s'encarreguen de portar ràpid el menjar per poder tenir la taula neta a les tres en punt. Vam aparcar al carrer Gran de Gràcia davant del restaurant Botafumeiro i quan vam arribar allà ja hi havia tres taules ocupades. Després d'oferir-nos la carta en anglès o espanyol ens vam mirar i riure. "En català" vam respondre. Quina pinta fem?? :-)
Fora de carta hi havia garrinet, cuixa de cabrit (40€ per a dues persones), gambes vermelles, i alguna altre cosa que no recordo... I ens vam portar el vi, Tocat de l'Ala 2014, D.O.Empordà, amb un aperitiu de cortesia, com una vinagreta de peix. El vi boníssim, m'agrada molt aquest vi. Una mica de pa amb tomàquet amb un oli intens, tipus picual i comencem amb els plats.
Entrants:
Croquetes de rostit. Molt bones. Res de farines a dojo, una farsa contundent en sabor i suau en textura. Recomanables i memorables.
Ou de corral i foie. Impressionant. Per a mi el millor plat del dinar. Portava un puré de patata de base i al trencar l'ou... mmm, un plaer.
Torradeta de pa de sègol amb sardina fumada, mantega de garota i vi negre. Petita, ja ens havien avisat que era mida mini. A mi ja em va bé perquè no sóc gaire de fumats. Al Santi li va agradar força. La sardina molt neta, sense cap espina, bé en conjunt.
Principals:
Civet de cérvol al cacau, naps negres i cebetes. Intens, pujat de xocolata, amb el cérvol tendre. Un plat de bona mida, vigileu amb els entrants perquè els plats són abundants.
Bacallà amb peus de porc a la catalana. Deliciós. Un combinació molt bona. D'aquells plats que suques amb pa fins deixar net el plat.
No vam fer postres. Estàvem prou tips i no vam veure res a la carta tan suggestiu com per fer l'esforç. Un cafè pel Santi, un tallat per a mi, acompanyats d'uns fruits secs i alguns garapinyats i el compte va sortir per gairebé 39€ per cap. Tenint en compte el local i els horaris dels torns, crec que és millor opció fer el menú diari.

4 comentaris:

  1. Aquest és un dels que tinc sempre a la llista de pendents i al que mai he estat pel tema que ja comentes del poc espai i ara ja el dels torns que desconeixia i que encara em tira més enrere....

    I en canvi el lloc posa palotes (versió xavacana de exciteds), a alguns dels hipsters de via estreta i "poc amics" que tinc per la xarxa, en l'àmbit gastro... :) :)

    Crec que continuarà temps a la llista de pendents...

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Havia llegit bones crítiques però per a mi no és tan #soexcited. Res d'intimitat i res de preus "chollo". Està bé, però no per posar-se palote :-)
      Això dels torns en principi em va tirar enrere però com tenia una cita a les 16:00 ja em venia bé dinar d'hora i sense demores.
      Ja donava per fet que es quedaria al teu llistat... :-)

      Salut!

      Elimina
  2. Com diu en Ricard, d'aquells llocs amb tant de soroll mediàtic que als "normals" (per no dir, els que van contracorrent) com nosaltres ens fa mandra anar. He sentit parlar força bé, però ni tan sols el tenia com a pendent. I fa TOT molt bona fila.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El menjar bo, però és el que deia, que les taules tan juntetes podem escandalitzar al veí de taula segons quines converses tinguis amb el teu acompanyant, o pot ser passi a l'inrevés :-DDD
      Massa soroll mediàtic, no el vaig trobar tan meravellós.

      Salut!

      Elimina