diumenge, 13 de setembre del 2015

SOMORROSTRO, UN SLOW FOOD A LA BARCELONETA

Establiment: Somorrostro
08003 Barcelona
Carrer Sant Carles, 11
Tfn 932 25 00 10
Preu orientatiu: 36€

Somorrostro

Una pissarra que mostra les tapes. Són a la xarxa Slow Food amb productes km 0. Un mica pujat de preu. Molt bona atenció. Són 3 estrelles Pepa Pink.


LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Zona verda
Espai:
Petit (35 p)
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Cadires
Còmode
Neteja_serveis:
Bona
Assecador_mans:
Paper 
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Uniforme
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
En pissarra
Vins i caves:
De la Terra
Vins i caves:
D'altres terres
IDIOMES


English
Español
La Barceloneta és un barri ple de restaurants amb opcions de tapes, arrosos, fideuades, peixos... i tot a diferents preus i qualitats. Nosaltres vam escollir el restaurant Somorrostro una opció de la xarxa Slow Food, restaurants que promouen el consum de productes km 0 i recuperen receptes d'antany.
El local no estava tot lo fresquet que l'època de l'any requeria però el dinar va estar prou còmode. Les taules són molt boniques, amb diferents decoracions estil art déco. De les parets pengen finestres i portes donant un toc "rústic-modern". Em va agradar molt la pica del lavabo: un cossi de zinc amb una aixeta que s'obre amb una palanca amb el peu.
Ens van portar la pissarra (carta), en espanyol. Tenen una altra en anglès. Les cambreres parlen italià i anglès i entenen el català. A banda de la carta, es pot demanar paella de peix.
Vam escollir uns plats i una ampolla de Naturalis Mer Blanc, un blanc ecològic D.O. Terra Alta que al celler costa poc més de 5€ i aquí va sortir per 15€.
Papada de meló i ceps. Bona combinació del meló amb la papada. Els ceps venien en crema, fent un llit. Una mica petit però molt bo.
Gambes de la Barceloneta. Fetes a la planxa i una mica de sal. Una dotzena de gambes de diferents mides però que havien estat totes el mateix temps al foc. Les petites estaven be, les mitjanes perfectes i les grans eren sushi.
Arròs de botifarra i pop. Es pot demanar per una persona. Gustós i bo. El punt de cocció era correcte. La botifarra molt bona!
Peix de llotja a l'empordanesa. Uns molls sense espina amb una salsa que portava també una mica de tomàquet rallat i li donava molta frescor al plat. A la foto es veu gamba i musclo, però hi havia 4 tires de moll sota. Un plat molt bo amb el que vam demanar pa per a sucar.
Llenties amb sípia i coliflor. Quan va arribar a taula vam veure que la coliflor havia estat substituïda per mongetes tendres, i que la sípia havia canviat a calamar. Li vam dir a la cambrera, per si no era el nostre plat, i després de preguntar a cuina va venir amb la resposta de: "sí, son judias verdes, pero es sepia, no calamar". Entre riures li van dir que sabiem que era calamar però que no pasava res, que el menjàvem igualment. El plat estava bo, amb llenties negres. Si el meu pare hagués estat a taula el plat torna a la cuina perquè no pot menjar mongetes. Em sembla un error greu que no avisin d'aquest canvi d'ingredients.
Per acabar vam demanar per postres tatin de poma, crema de vainilla i crumble d'ametlla. Era una "pseudo-tatin" en tres pisos: galeta, crema i poma. Prou bo. Mousse de xocolata, ruibarbre, mango i galetes. Abans de servir-lo van venir a avisar des de cuina que era xocolata blanca. Vam dir que d'acord. :-) Em va agradar molt el plat. El temps d'espera va valdre la pena.
El total del compte va ser uns 36€ per cap, vam demanar dos de pa però ens van cobrar només un, suposo que perquè era pa del dia abans. Total: pujat de preu per la quantitat que vam menjar. I no s'hi val que digueu que són productes km 0, slow food, ecològics... Al Mam i Teca es menja també slow food i per aquest preu surto rodolant o borratxa dels licors post àpat.
Ah, i també vam tenir la visita d'uns rumberos amenitzant una estona el dinar.

4 comentaris:

  1. Com bé dius, hi han un munt de restaurants per aquesta zona de Barcelona i es fa complicat encertar un de bo i equilibrat en la relació preu-racions. Increïble l'episodi del calamar mutant. De vegades, sembla que et vulguin prendre el numero...

    M'ha agradat especialment el "plat" de papada i meló (em sembla una molt bona combinació). I lo dels rumberos amenitzant el dinar, ara no sé si ho dius com una ironia o és que de debò t'agrada. A mi personalment, quan vaig a dinar, gaudeixo més de la conversa amb qui comparteixo taula i àpat, que no pas dels fets del voltant.

    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Els rumberos van arribar quan ja estaven als postres i fan una cançó, recullen la pasta i marxen.
    Tot està molt enfocat als visitants del món i fa una mica de llàstima que oblidin fer una carta en català, per exemple...

    Calamar i mongetes a un plat que es diu sípia i coliflor. Pot ser algú concursant dels programes d'aquells de cuina no hagués notat la diferència???

    Salut!

    ResponElimina
  3. Es veu prou bé i la gamba de BCN, sempre que en trobo a Santa Caterina en compro... Molt gustosa, no sol donar la talla gegant, però el preu sol ser raonable...

    La resta ho veig bé i amb el risc de clatellada que té aquesta zona, tampoc ho veig massa car.... La setmana vinent publicarem conjuntament amb el Jordi, una bona enredada que ens van fer.... :) Estén atentos a nuestras pantallas....

    Salut!!

    ResponElimina
  4. Les gambes molt bones, algunes massa poc fetes però bones.
    Estarem atents al embolic del que heu estat... víctimes???

    Salut!

    ResponElimina