diumenge, 25 de gener del 2015

PARC DEL LLORITO, PÍCNIC AMB COMODIDATS

Establiment: Parc del Llorito              
43007 Tarragona
Parc del Llorito, Santuari de Loreto  S/N
Tfn 645 42 70 88
Preu taula + BBQ: 12€
Preu taula: 8€
Llenya: 4€
El parc del Lorito, just al costat del Santuari de Loreto, a Tarragona, és una zona de pícnic, una bona alternativa per tots aquells que no tenim "tros" per fer una graellada, un arròs, una calçotada... En aquesta foto podem veure a la mestressa del lloc, la Maria.
Hi ha més de 20 taules amb capacitat per unes 14 persones cadascuna (ells diuen que fins a 16), hi ha graelles i trespeus (per a les cassoles i paelles), també una zona infantil  una mica retirada de les taules amb tirolina, gronxadors, paret per escalar... i un tancat amb sorra pels més petits al costat de les taules (per tenir-los vigilats). Els caps de setmana hi ha un poni que els passeja i tot.


Estan oberts tot l'any i ara han fet una zona d'hort i reben visites escolars perquè la canalla vegi que l'enciam no creix a trossets dins d'una bossa de plàstic.
Et preparen les taules amb estovalles i una bossa per la brossa, que després has de deixar als contenidors que hi ha a la sortida. Dones, no patiu, que hi ha lavabos!!! Dic dones perquè això està al mig del bosc i els homes ja se sap... 

Nosaltres som clients habituals, ja hem fet sardinades, asados argentinos, picanyes, arrosos de montanya, amb llamàntol, negres...




Pots comprar allí mateix la llenya, o el carbó, a gust de consumidor. Si t'has oblidat la sal o l'oli també ho pots comprar allà, o li demanes al de la barbacoa del costat, que sempre es fa companyonia entre les espurnes i la calor del foc.

A l'hivern triomfen les calçotades. Tenen una barbacoa gegant que lloguen a banda, sempre que ells no l'estiguin utilitzant, que va molt bé per fer calçots en grans quantitats.
Clar que si no tens ganes de fer 500 calçots doncs els pots encarregar ja fets, amb o sense salsa. Enguany van a 5,50€ el manat de 20 ja fets. Fins i tot ofereixen un parell de "menús calçotada" per a que vagis en plan restaurant. Si vols celebrar algun esdeveniment i que ells et preparen el dinar, tenen un menú paella i un altre fideuà. Nosaltres, com tenim al nostre cuiner Santi, doncs ja ens fa ell els arrosos, que per cert, amb el toc de llenya li queden de mort!

Si hem de dir algun "però" del lloc, doncs que has de reservar, que segons quins dies està ple, que algunes vegades als amos els hi dona per posar música una mica alta i que, si plou hi ha unes barbacoes cobertes, però el lloc no te zona de taules amb sostre. Les taules mes allunyades de les barbacoes són més tranquil·les i si plou suau hi ha un pi gegant sota el que pots resguardar-te.


Durant l'estiu és millor anar a la tarda, a fer un sopar i pots quedar-te a fer uns caipirinhas sense presses, perquè ningú tanca i no has de marxar, sols vigila no quedar-te sense gel, compra-ne abans que la Maria tanqui!

Als restaurants es dina molt bé, però de tant en tant, sortiu, que us toqui l'aire, i treballeu una mica!!! Sempre podeu portar la carmanyola amb l'amanida, la truita de patata, el pit de pollastre empanat, els embotits... No em digueu que de petits els pares no us portaven a "pasar el dia al campo!!!!"

13 comentaris:

  1. Fa molt de temps que no vaig a llocs similars... He de dir en la meva defensa, que tinc la sort de tenir uns pares amb casa a on fem les calçotades i sardinades, que són les dos úniques barbacoes que no preparo a casa. La primera, per que allà la fan amb sarments i les flames no són gaire amigues de la Weber, i la segona, per que encara tinc estima i respecte pels meus veïns... ;-) I per la resta, amb la Weber portàtil que tinc a casa, ja vaig fent les meves proves.

    Llocs com el que dius, en tinc ben a prop de casa (a Les Planes hi han uns quants) i també coneixia al seu dia per la zona del Montseny uns quant de molt ben preparats.

    Salutacions!

    ResponElimina
  2. La Weber va molt bé, ja la he gaudida a casa del meu germà i d'altres però jo no tinc jardí...:-(
    Per les calçotades no hi res com el foc a terra però quan no hi ha tros aquests llocs van molt bé. A més, les meves festes d'aniversari són de 50 o més invitats i quan ho feia al tros d'una amiga era una feinada portar cadires i taules per a tothom. Aquest lloc em va salvar d'aquesta feinada els dos darrers anys!!! :-)

    Salut!

    ResponElimina
  3. Això em recorda temps llunyans (encara no havíeu nascut... :) ...).

    Quan jo era petit i em portaven a llocs com aquest, era la festa de l'any!!. Però ja no sabria dir ni on em portaven.

    Ara segueixo sent fan de les barbacoes, però ja més en petit comitè... I si tingués que fer una festa de 50 convidats, la feina seria trobar-los... Familias mínima i les amistats en grups d'intersecció nul·la... :(

    A no ser que faci la festa del milió, que igual ve la cigroneta i tot... :)

    Salut!!

    ResponElimina
  4. A mi em portaven principalment a "la Casa de Campo" i a la "Sierra de Guadarrama". Sense cadires ni res, les portàvem nosaltres, i corda i un coixí per fer-nos un gronxador en un arbre. Com que no hi havia centres comercials...
    La canalla d'ara es perd moltes coses.

    Salut!

    ResponElimina
  5. I tried this a few years ago and it instantly converted me from a take it or leave it guy, when it came to G&T, to being my drink of choice. Served with loads of ice, slimline tonic and a slice of cucumber there isnt anything more refreshing especially on a hot day.
    Adding slices of Lemon or lime just ruins it!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Welcome to my blog.
      We love BBQ in this place but we always take our drink and we only use the bar for coffee.

      I do not like G&T, I'm more of rum, but we'll keep it in mind on our next visit. (My friends love G&T)

      Thank you for visiting the blog and for your comment.

      CU Soon!

      Elimina
  6. Son unos impresentables.Hace años que vamos con mis niñas,y festejamos allí sus cumpleaños, y el de sus amigas, hoy de muy malas formas y delante de los invitados, papás que decidieron quedarse un rato, por el hecho de que pasaba de la cantidad de integrantes por mesa,de muy malas maneras me reclamaron que debía pagar otra mesa, sin respeto a los presentes. Luego a las 17.30hs volvieron y otra vez de malas maneras nos dicen que era hora de recojer y que no hay luz, que luego no se veía, nos fuimos y mientras nos despedimos ya en el parking 18.30 encienden las luces, cuando dicen a la hora de pagar que ellos están hasta las 20 hs. Me parece vergonzoso. Los allí presentes me comentaron que a ellos les paso algo similar, por eso no volvieron más. Nos llama la atención que hoy en todo el día tuvieron solo 5 mesas, cuando años anteriores estaba lleno, da que pensar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son unos impresentables. Hace años que vamos con mis niñas y festejamos allí sus cumpleaños, y el de sus amigas, hoy de muy malas formas delante de los invitados, papás que decidieron quedarse un rato, por el hecho de que pasaba de la cantidad de integrantes por mesa, de muy malas maneras me reclamaron que debia pagar otra mesa, (la pagamos sin utilizarla) sin respeto a los presentes. Luego a las 17.30hs volvieron y otra vez de malas maneras nos dicen que era hora de recojer y que no hay luz, que luego no se vería,recogimos con linternas y nos fuimos y mientras nos despedimos ya en el parking 18:30 encienden las luces, Cuando dicen a la hora de pagar que ellos están hasta las 20 hs. Me parece vergonzoso. Los allí presentes me comentaron que a ellos les paso algo similar, por eso no volvieron más. Nos llama la atención que hoy en todo el día han tenido solo 5 mesas, cuando años anteriores estaba lleno.

      Elimina
    2. Vaya, pues que lástima.
      Yo estuve en febrero la útlima vez y muy bien. Puede que hayan cambiado de dueños o de dirección y por eso los cambios que comentas.

      A ver si en febrero hacemos una calçotada y volvemos a tener buena experiencia, si no, pues corregiré este post.

      Gracias por tu comentario.

      Saludos.

      Elimina
  7. Impresentables, yo también estaba en ese momento. El problema es que se querían ir ya que no tuvieron gente en todo el día. Y menos tendrían que tener.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que mal...
      Gracias por tu comentario, a ver qué nos hacen a nosotros en la próxima visita.

      Salud!

      Elimina
  8. tio que te "atiende" por decirlo de alguna manera parece que venga de una discoteca de mala muerte con la resaca de haberse metido un par de rallas pensando que está en un after,cuando en realidad está en un sitio donde vamos familias a las que nos gusta que nos atiendan normal y corriente,no como en un bar de mala muerte y sin respeto hacia los demás.
    Os gustaría que os tiraran el cambio de una compra como si fueran bolas de petancas? Pues eso...
    Por no hablar de los niñatos porreros que no respetan ni que tengas a tu hijo jugando y que tenga que estar tragándose el puñetero humo del porro que se fuma. Pues eso un sitio para "volver"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaya, siento que ahora funcionen así.
      Este post es del 2015 y hasta el 2019 hemos ido yendo y más o menos las formas y precios se mantenían.

      Puede ser que ahora hayan cambiado de dueños y la clientela por lo que veo, es otra diferente. Nos gustaba cuando éramos familias y gente con gas de barbacoa y pasarlo bien.

      Una pena, tendremos que buscar otro sitio para las reuniones de amigos.

      Gracias por tu información actualizada y por tu comentario en el blog.

      Saludos!

      Elimina