diumenge, 26 d’octubre del 2014

MA' CHE' BONTA', DEGUSTACIONS, LA VERA ITALIA A TARRACO

43003 Tarragona
Carrer Girona, 8
Tfn 877 01 40 54
Preu orientatiu: des de 15€

TANCAT al gener de 2016

Des de Salerno va arribar Palmira a Tarragona carregada de productes italians de primera qualitat i moltes ganes de mostrar a tothom com es menja a Itàlia, la cuina del dilluns i la que fa la nonna els dies de festa. Amb molta il·lusió va obrir al mes de maig es seu local a la Rambla Vella, cantonada Sant Francesc, on pots comprar productes italians frescos, com formatges, embotits o pasta; i altres com pomodoro en conserva o en llauna, pasta seca, dolces com les figues, el cantuccini (molt semblant als carquinyolis, alguns canvien els fruits secs per xocolata), farines especials per a pizza o pasta; i a sobre, un ample celler amb vins, vins spumanti (equivalent del cava català), licors i per descomptat, cafè.


Si no tens clar què comprar pots fer una degustació prèvia reserva. Palmira t'orientarà per a que escolleixes els plats a tastar, si vols tipus pasta, plats al forns, aperitius. Per a petits grups prepara unes taules, si sou més es farà un buffet per menjar dempeus. Els preus, des de els 10€ inclouen una copa de vi, nosaltres vam beure tres ampolles més una de spumante de la varietat pinot chardonnay així al final vam pagar uns 16,50€ per persona.
Primer vam fer uns formatges, el conegut parmigiano; un fresc de vaca, la burrata; un més cremós, el caciocavallo, amb versió amb llimona també. Està confitada i es pot menjar sencera. El punt àcid amb la untuositat és peculiar, segur que al meu pare l'agradaria molt. També vam tastar un salame picant del que no va quedar res.

Les fotos no han quedat molt bé, llevat dues que vaig fer amb flash, així que costa una mica veure el rollet de pastanaga farcit de tonyina, també hi un altre de radicchio i unes verdures saltejades i el deliciós pomodoro.

La burrata es veu molt blava culpa de la càmera, és blanca blanca, feta amb llet de vaca i acompanyada d'espinacs frescos.

Les frittelle, que és semblant a un bunyol i s'acostumen a fer amb la flor del carabassó, en aquesta ocasió eren amb la varietat espinacs. Delicioses.

Després del antipasto, arriba la pasta. Vam tastar lagane com ceci, és una pasta en làmines, tallada en trossos desiguals i acompanyat de cigrons. Una delícia també.
  
I per acabar un plat una mica més contundent, per si de cas tens gana. Una pilota gegant de carn farcida amb pernil dolç i mozzarella, fet al forn amb patates. Va ser la primera vegada que vaig menjar polpettone i espero que no sigui l'última. Em va agradar moltíssim. Llàstima de la foto, no es veu res...

I com que no es pot acabar sense postres, vam degustar un platet de figues amb avellana i una pastiera típica napolitana feta de ricotta i que vam acompanyar amb el "cava".

Els vins italians estaven més bons del que esperàvem i els preus no són gaire elevats.

En el Ma' Che' Bonta' pots comprar les matèries primeres per fer-te els plats italians o pots encarregar-li a la Palmira que te'ls prepari per emportar. Ideal per fer una petita festa, inauguració de pisos d'amics i altres ocasions especials.
Ara per la castanyada Palmira prepara una degustació amb la castanya com a protagonista i més endavant impartirà cursos de cuina italiana. De moment he comprat una mica de mozzarella i pasta de lasagna i  a veure si surt bona a casa.

Vull afegir que "la culpable" d'aquest banchetto va ser la meva jefa napolitana, la Marta Giamberini. Ja havia tastat algun plat italià a casa seva i veure més allà de la pizza, las pastas, els rissottos i el tiramisú. Moltes gràcies Marta.
M'apuntaré al curset de cuina perquè jo vull més polpettone!!! 

Buon appetito!!!!

4 comentaris:

  1. Té tot molt bona pinta.... Ja puc afirmar que són coses que m'agraden.

    Una bona troballa al sud... ;)

    Quan em jubili (i no falta massa) i passi més temps per Cambrils, ja trauré el cap per aquest lloc.

    Salutacions!!

    ResponElimina
  2. Quina enveja em fa això de la jubilació!!!
    Les degustacions són en divendres. Ja et diré com va lo de curset de cuina quan el facin.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Impressionants les frittelle i els polpettone. Estem tan cecs amb la cuina italiana, que a banda de les pizzes i la pasta (i els que tenen una mica més d'inquietuds, tres o quatre plats més...) no coneixem gaires coses més. I a mi em sembla que és de les més riques que podem trobar.

    Salutacions!

    ResponElimina
  4. Jordi, sí, el polpettone era impressionant, i si veus una foto millor pots fer-te a la idea de com és aquesta mandonguilla gegant. Tant bo em va resultar que crec que m'apuntaré al curs de cuina i tot.

    Salut!

    ResponElimina