diumenge, 4 de maig del 2014

PITICUIXA, LLENYA I BRASA

Establiment: Piticuixa
43001 Tarragona
Carrer Cardenal Cervantes, 14
Tfn 977 230 649
Preu orientatiu: 18€

Piticuixa

Pollastres fets amb llenya, brasa per fer botifarres, xai, conill, carxofes, patates... També calçotades en temporada. Deixa't aconsellar i tasta les patates Piticuixa, les croquetes, els callos o els canelons cruixents. Atenció estupenda i sabors de sempre amb preus correctes. Són 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Fàcil
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Mitjà
Aire cond. i Calefacció
Terrassa interior
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Rústic
Còmode
Cadires
Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Aire
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Correcte
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Clàssica
Vins:
Vins de la Terra
Vins d'altres terres
IDIOMES
Català
Espanyol



Al costat del Fòrum de la Colònia i del Mercat Central podem trobar un restaurant que cuina a la brasa amb mirament. Disposa d'un menjador amb unes 12 taules i una terrassa interior per gaudir de la bondat del clima d'aquesta ciutat. La decoració és senzilla, amb mobles rústics i làmpades sobre les taules. Destaquen les fotografies en blanc i negre que mostren la Tarragona dels anys 60. Les vegades que hem anat sempre ens ha acompanyat una música del nostre grat i a un volum correcte. L'atenció és estupenda i els suggeriments molt encertats. Acostumen a servir un plat amb arbequines i llonganissa mentre mires la carta i escolleixes. Tenen menús per a grups i de diari i, encara que el protagonista és el pollastre, que pots encarregar per emportar, també fan conill, xai, entrecot... Imprescindibles pels plats a la brasa són l'allioli i el pa torrat, aquí es serveix amb tomacons i dents d'all, com toca!



Us recomano les patates Piticuixa. Porten uns pebrots del piquillo i una maionesa casolana; estan molt bones, encara què tenen un final amb sabor intens d'oli.
Un altre plat que heu de demanar són les croquetes de pollastre. Venen tres per plat i són prou grans per compartir.

L'altre dia vam tastar els canelons cruixents de carn d'olla, verdures i crema de formatge. Estan molt bons, cruixents per fora i suaus per dintre, la crema de formatge lliga perfectament amb la resta d'ingredients. No dubteu en demanar-los!




En altre ocasió vam demanar els callos amb cigrons i estan molt bons, però aquella nit volíem un sopar lleuger així que com plat final vam demanar el assortit de botifarres acompanyades de patates al caliu, xampinyons i pebrot vermell i del piquillo.


Per postres una mousse de llimona feta per ells mateixos, cremosa i gustosa. I també músic: plat de fruits secs amb gotet de vi dolç.



Finalment vam sortir per uns 16€ per cap, amb dos postres pels quatre. Un preu raonable en un lloc tranquil i amb bona atenció.



Enguany han participat en la sisena edició de la Tarragona dTapes amb la tapa "La Cervantina" (tapa 14). Una tapa deliciosa amb croquetes de dos tipos amb barret de xampi, un farecellet de verdures i un mutabal de base per degustar amb un quinto de Moritz. Felicitats per la tapa i pel quinto, de les tapes que he tastat, aquest és l'únic establiment en el que he trobat quinto en comptes de canya.

2 comentaris:

  1. Curiosament al carrer de casa a Sabadell, hi ha un que té aquest mateix nom....

    salutacions,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, buscant si tenien una pàgina web per afegir a l'entrada ho he trobat.
      Pollastres a l'ast de tota de la vida. Un lloc genial per anar en grup.
      Salut!

      Elimina