diumenge, 27 d’abril del 2014

TARRAGONA DE TAPES, DEL 25 D'ABRIL L'11 DE MAIG

Ja ha començat el Tarragona de Tapes i enguany amb novetats: tenim dues rutes (en realitat 3) i un menú tapes!!!!
La VI Tarragona dTapes ha canviat de cervesa, ara va amb Moritz, quinto o canya; i la cervesa que fins enguany havia acompanyat les tapes, l'Estrella Damm, ha optat per fer el Tarraco Tapes.
I us podeu preguntar, quina ruta faig? Jo vaig fent una mica de cada però aquí teniu les característiques generals, a veure si us ajuda a decidir.

VI Tarragona dTapes
Tarraco Tapes
Cervesa
Moritz
Estrella Damm
Preu
2,50€
2,40€
Tapes
45
49
Menú Tapes a 30€
-
3 restaurants
Informació impresa
Sí, mapa, llistat de tapes i horaris
Sí, llibret amb llistat de tapes i horaris
App
Opció comentar i puntuar la tapa
No
App
Informativa
Sorteigs
Cada dos dies, aconsegueix números compartint l'app
Segell a una butlleta, cada 4 tapes, una opció
Horaris
De 12:00 a 14:00 i
De 19:00 a 23.30
amb alguna excepció
Molt variat, millor consulta app,  o llibret

Entre una ruta i l'altre l'oferta arriba gaire bé al centenar de tapes i amb la novetat del menú tapes per 30€ amb ampolla de 66 cl.
És molt dificil tastar totes les tapes així que m'he posat en marxa i ja he fet 3 tapes de la ruta de la Damm, i 10 de la Moritz. Us anomeno unes quantes però no us diré el que he votat. :-)

La primera delicia és la del Restaurant Barhaus, es diu Bacaduixa Crick Crack (tapa 43) i us he de dir que es genial. Treballar dolç amb salat és complicat però la cuina del Barhaus ho sap fer i l'equilibri és perfecte. Una tapa que es pot gaudir a la terrassa, assegut i amb una atenció estupenda. No deixeu de tastar-la!!!

Una tapa que m'ha sorprès gratament és la del Piticuixa, la Cervantina (tapa 14), deu ser per estar al carrer Cervantes??? Són dos croquetes diferents, amb un barret de xampinyó i un farcellet de verdures i crema d'albergínies (mutabal). Les croquetes són espectaculars, i el mutabal boníssim. És un dels pocs llocs on pots beure un quinto. Per ser el segon any que participen a la ruta, crec que l'han encertat. No deixeu de passar pel Piticuixa.

Un altre del meus imprescindibles és el Take Away Sushi, han creat un Ebi Fry (tapa 31) que us farà gaudir. És un llagostí gegant amb un arrebossat molt prim i cruixent sobre una maionesa de ponzu sublim. Quan vam arribar hi havia cua però sorprèn la rapidesa amb que serveixen en un local tan petit. Si us plau, no deixeu escapar la tapa 31 del vostre llistat.


Per aquestes coses del nom vaig voler tastar la tapa de La Pepita, anomenada Plat Combinat (tapa 21) és un cilindre de puré de patata amb un interior de botifarra negra i acompanyat d'unes salses d'ou i brava col·locades a manera de trampantojo d'ou ferrat. És una tapa gran, bona, i amb una presentació i atenció genials. Tan sols vaig anar un dia a fer un cafè però crec que he de tornar a tastar la cuina. Tenen terrassa i la tapa es pot degustar a taula, amb tranquil·litat. Jo us suggereixo tastar la tapa 21.

I per acabar us parlaré d'un restaurant clàssic, guanyador del certàmen 2013, el Xamfrà del Fòrum, que presenta la Angus Burguer xdF (tapa 16). Es tracta de dos culleretes que porten una microhamburguesa de vedella Angus pràcticament crua, coronada amb allioli de nabius i acompanyada d'un llistat d'ingredients que es perden i no trobes, com poden ser la cansalada, el formatge de cabra, les patates chips en tiretes (pràcticament inexistents al nostre plat en comparació a altres), etc etc. El restaurant us dona la recepta per si voleu fer-la a casa i de pas veure aquest llarg llistat d'ingredients que ha de cabre a la microhamburguesa. La carn és tendre, melosa, però sense cuinar seria molt difícil trobar-la dura, i el sabor predominant és la mostassa. Si aconseguiu extraure-vos del lloc i no pensar que l'any passat van ser guanyadors, us adonareu que no és una tapa excel·lent. Després dels comentaris d'alguns clients, a partir d'avui es pot menjar amb vi. El que desconec és si seguiran posant el got de cervesa a tres quartes parts...

Però si no sou de cervesa Moritz o Estrella i voleu una de la Terra, també teniu la proposta TARRAGONA KM0 on durant aquestes tres setmanes el restaurant El Llagut ofereix una cervesa i tapa diferent: la primera Segarreta, la segona l'Ò, i la tercera Les Clandestines
.
Amb aquesta oferta gastronòmica els tarragonins i visitants podrem escollir d'entre 100 tapes diferents. Uf, que difícil serà escollir al guanyador!
Vinga, vinga, sortiu a tapear que el dia 11 ja s'acaba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada