diumenge, 1 de desembre del 2013

TAKE AWAY SUSHI, UN TROÇET DEL JAPÓ EN TARRAGONA

Establiment: Take Away Sushi
43003 Tarragona
Carrer Cos del Bou, 9
Tfn 977241769
Preu orientatiu: 24€
Menú degustació 35€

Take Away Sushi

Sushi de qualitat, per emportar o per degustar al local. Botiga de productes japonesos. Molt bona atenció, preus una mica alts. Valoració de 4 estrelles Pepa Pink.
LOCAL
Accés:
Discapacitats
Aparcament:
No
Espai:
Petit
Aire cond i Calefacció
Distribució:
Bona
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Modern
Còmode
Cadires
Serveis:
Net
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL


CARTA


Vestuari:
Correcte
Amabilitat:
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Curta
Vins:
Vins de la Terra



Vins d'altres terres
Vins d'altres països
IDIOMES






Català

Espanyol





Al costat de la Plaça de la Font ens trobem un establiment molt petit, tan sols compta amb aforament per a 15 persones. No necessiten més espai perquè la seva principal activitat és preparar el menjar per a que ho portis a casa. Tot ho preparen sota comanda, així tens assegurada la frescor del plat quan vas a recollir-lo. També tenen botiga de productes japonesos com sake, cervesa, arròs, fideus, farines, i fins i tot estris de cuina. Si t'animes, pots apuntar-te en algun dels cursos i talleres que organitzen per a que puguis cuinar el teu propi àpat nipó.
La carta és reduïda: amanides, sopes, alguns plats especials i diverses varietats de sushi. No trobaràs udon, yakisoba, teriyakidon, tempures...

Dissabte passat vam anar a tastar algunes cosetes. Vam ser 11 persones amb la qual cosa vam ser atesos amb exclusivitat i carinyo, perquè et tracten com  a casa. Ells tenen un menú degustació de 35€ però nosaltres vam parlar amb la mestressa al fer la reserva i vam confeccionar un altre més adient a neòfits en el tema "sushi" i una mica més econòmic.


Primer vam menjar una varietat d'amanides. Amanida de medusa (la de color taronja, a la part superior), que no va agradar gaire, té un sabor a mar molt intens, més que les ortigues de mar. Altre era d'algues i arrels de lotus (color negre) que estava bona, un puntet àcida i amb final amarg. L'amanida d'algues (color verda) recordava al cogombre. Les dues amanides que més van agradar al grup va ser la d'arròs salvatge (extrems superior esquerra i inferior dreta) i la de verdures i calamar (taronja de la part inferior).












Després vam prendre dues sopes, una de misho (a la part superior) i altre de wakame (a la part inferior). Em va resultar una mica extrany que la sopa misho no portés l'alga wakame però estava molt bona. L'altra sopa tenia un sabor més intens degut a les espècies. El brou que van afegir al plat era el mateix. El sabor canvia d'una sopa a l'altre per la barrella d'espècies i resta d'ingredients.

A continuació vam menjar una minibrocheta de pollastre, Suhibi Yakitori, i el plat que vam elaborar nosaltres mateixos: makis de tonyina, salmó i anguila, un maki invertit de llagonstí, el eby fry, i una gyoza de pollastre i verdures. L'arròs estava al seu punt i la mida és la perfecta per poder menjar-los d'un mos. La gyoza era en la versió al vapor i no estaba del tot calent, personalment les prefereixo a la planxa encara que porten oli i són més calóriques, però mantenen la temperatura més estona. 


Alguns de nosaltres ens vam quedar amb ganes de tastar alguna coseta més aixì que vam demanar uns makis de cranc arrebossat i uns nigiris de tonyina i anguila. Els makis de cranc estaven boníssims. Són una varietat de cranc que queden un parell de dies amb una closca blanda al canviar la que tenen, i en aquells dies es pesquen.







A més, la mestressa va oferir-nos la degustació d'un plat de sashimi amb salsa ponzu. Tot això ho vam regar amb cervesa japonesa Shaporo i vi D.O. Somontano, Monte Odina Victoria, monovarietal de gewürztraminer, groc brillant, aromes florals, just en acidesa i llarga persistència en boca. Un vi premiat amb el Bachus de oro 2013.



Per postres van demanar daifuku de yuzu (cítric entre mandarina i llimona), daifuku de té verd, dorayaki de azuki (mongeta vermella) i unes trufes de té verd.

Per acabar també ens van convidar a sake, molt suau i tèbi que van agrair per preparar-nos per sortir al carrer, ja que feia una nit freda.

Solament diria un punt a millorar en la meva opinión personal: la música ambiental... clar que a mi no m'agrada la música latina.








Aquesta vegada vam pagar 24€ per cap. Provarem l'opció per emportar a veure com varia el preu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada