dissabte, 28 de setembre del 2013

EL FILETE RUSO, PER A URBANITAS AMB CONSCIÈNCIA ECOLÓGICA


Establiment: El Filete Ruso
08008 Barcelona
Carrer Enric Granados, 95
Tfn 932171310
Preu orientatiu: 20€

El Filete Ruso

Carn ecològica, pollastre i ous de corral, pa de llenya, cervesa artesana, estovalles i tovallons de paper reciclat… Una opció “verda” per menjar hamburgueses. Li dono 3 estrelles Pepa Pink.

LOCAL
Accés:
Accessible
Aparcament:
Zona blava
Espai:
Petit
Climatitzat
Terrassa
Distribució:
Optimitzada
Il·luminació:
Bona
Mobiliari:
Rústic
Còmode
Cadires
Tamborets
Neteja Serveis:
Bona
Assecador de mans:
Paper
Canviador:
No
Extres:
No
PERSONAL
CARTA
Vestuari:
Correcte
Amabilitat:
Justa
Eficàcia:
Presentació:
Moderna
Curta
Vins:
Vins de la Terra
Vins d'altres terres
IDIOMES
Català
Espanyol
Anglès

Seguint amb el tast d’hamburgueses gourmet la setmana passada vam aterrar en El Filete Ruso, la meva tercera visita. És un lloc petit però amb una distribució de taules combinades amb barres i tamborets alts que optimitza l’espai al màxim. Encara que el local té una rampeta d’accés, no hi ha lavabo per a discapacitats. La terrassa te cadires metàl·liques amb coixins que agrairàs si vols fer la sobretaula.

Per començar vam demanar lo típic d’altres hamburgueseries: anelles de ceba amb salsa barbacoa i patates braves. La diferència és que les cebes són de Figueres, dolces dolces, i les braves són amb all i oli i pebre vermell molt, al menys ja no és la salsa rosa picant que fan servir per la costa mediterrània.


En aquesta ocasió la Pepa Pink tenia dos acompanyants de luxe: la Maria Eugenia i el Pedro. Ella es va demanar l’hamburguesa estacional feta amb vaca de l’Albera, figues, reducció de Malvasia de Sitges i chips de remolatxa. A banda es serveix el pa de coca. Contrasta la dolçor de la figa amb la intensitat de la carn. El punt de cocció era correcte.


Pedro va optar pel pollastre i va degustar una hamburguesa amb pebrot verd, ceba, tomàquet i crema de formatge de cabra. El punt del formatge en crema és un encert per no eclipsar el sabor del pollastre.





Santi va tastar l’ibèrica, amb pernil de Jabugo, oli de tòfona, formatge manxego i rúcula. Puc dir que va ser la que més em va agradar i es que el Jabugo mai falla.


Jo vaig demanar una recomanació de la carta, hamburguesa d’entrecot, però no quedava amb l’acompanyament que deia la carta i l’alternativa era amb salsa de múrgoles i ou escaldat. Tinc mala sort en aquest restaurant, ja era la tercera visita i sempre m’ha passat el mateix: la carn sempre està més feta del meu gust, encara que dic: “al punt o menys, millor que quedi poc feta a que quedi passada”. El cambrer va respondre que el punt d’ells és poc fet, que tranquil·la… La primera visita amb l’hamburguesa Califòrnia, la segona amb el filete ruso (plat estrella de l’establiment) i la tercera aquesta hamburguesa de entrecot. Totes tres tristament passades, seques e insípides. Això sí, la salsa i les múrgoles estaven boníssimes i el ou passat per aigua també. S’ha de diferenciar entre huevo escalfado y huevo pasado por agua, i pel sabor i la presentació semblava més lo segon.


Per postres la Maria Eugenia va demanar un batut de maduixa i el Pedro el pastís de formatge Philadelpia. Jo res, però ja havia tastat el batut de xocolata en altra ocasió i la puça de xocolata, molt recomanable si t’agrada molt la xocolata. He de dir que els batuts els fan molt cremosos, grans i saborosos.
Las hamburgueses van sense patates, algunes sense pa i s’ha de pagar a banda. L’atenció és correcte, sense somriures regalats i si vols ketchup, mostassa o similar ho has de demanar, al menys les tres vegades jo ho he hagut de fer. Ara això sí, si vols tenir la consciència d’ecologista tranquil·la, ves allà a menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada